algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

El PSM només preveu anar amb UM a les generals «si romp amb el passat»

Proposa una coalició de caràcter nacionalista a les eleccions que sí inclouria Esquerra Unida

El PSM insisteix en la inviabilitat d'integrar una candidatura al Congrés dels Diputats en les properes eleccions generals, de la qual formàs part Unió Mallorquina (UM) si aquesta formació «no romp amb el passat». El secretari general del PSM, Gabriel Barceló, manifestà ahir sobre aquesta possibilitat que «UM es troba en aquests moments en un procés congressual i s'hauria de produir un canvi que anàs més enllà de les persones». Com estava previst, Barceló mantingué així un clar distanciament amb el partit que encara lidera Munar després de la celebració a Palma de la Convenció de la Federació que integren el PSM de Mallorca i Menorca i l'Entesa Nacionalista i Ecologista (ENE) d'Eivissa, per tractar l'estratègia amb vista a les eleccions generals de l'any que ve.

Prop d'un centenar de delegats aprovaren per unanimitat, després de debatre's nombroses esmenes, una proposta de coalició «nacionalista, progressista i ecologista» que el PSM presenta de manera «ampla, oberta i sense exclusions» sota el lema de que les Illes Balears siguin «un país amb veu pròpia al Congrès dels Diputats».

Tot i insistir que la proposta ha de tenir un «caràcter clarament nacionalista», Barceló deixà entreveure que el PSM aposta per col·ligar-se amb Esquerra Unida-Els Verds, de la mateixa manera que ho va fer l'any 2004 sota la fórmula de Progressistes i que derivà en el Bloc per Mallorca a les passades autonòmiques.

El dirigent del PSM avançà que la setmana que ve començaran els contactes amb altres formacions polítiques i ara s'haurà d'esperar a veure la posició d'Esquerra Republicana (ERC). Entesa per Mallorca, sorgida a partir de la sortida del PSM del sector contrari a formar el Bloc, manté que vol una coalició nacialista amb UM que exclogués EU-EV, mentre que aquesta darrera formació s'expressà la passada setmana en termes semblants als manifestats ahir per Barceló.

En qualsevol cas, el document aprovat ahir pel PSM incideix en «l'absoluta necessitat» que les Illes disposi d'un representant nacionalista al Congrés, «que trenqui amb el bipartidisme del PP i del PSOE» i que permeti «defensar de manera clara i sense lligams els interessos dels ciutadans de les Illes Balears davant Madrid».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris