muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

«Els avanços en el tractament del parkinson són avui espectaculars»

El neuròleg Javier López del Val participa en unes jornades a Palma

br> «Els avanços que ha experimentat la investigació sobre la malaltia de Parkinson en una dècada és espectacular», afirmà Javier López del Val, resposanble del Servei de Neurologia de l'hospital clínic universitari Lozano Blesa de Saragossa. La seva intervenció s'emmarca en les III Jornades d'Actualitzacó Mèdica celebrades a l'hospital de Son Llatzer. «En una dècada els avanços han estat excel·lents, per tant hem de ser optimistes davant aquesta malaltia. Avui ningú no es mor de parkinson», afirmà.

La malaltia, que va ser descrita l'any 1817 pel metge anglès James Parkinson, afecta el sistema nerviós, provoca la degeneració i mort neuroral i una disminució dels nivells de dopamina. El mal es detecta devers els 60 anys i els símptomes més significatius són la rigidesa muscular, tremolors i disfuncions motrius. El 30 per cent dels casos estan relacionats amb la demència. Precisament, avui fa una setmana que l'expresident de la Generalitat de Catalunya, Pascual Maragall, feia públic que n'està afectat.

Actualment es treballa per reneutralitzar els efectes secundaris derivats de la medicació. «Els metges â"afirmàâ" intentam que la qualitat de vida dels nostres pacients millori, sobretot quan els tractaments són molt llargs». López del Val també valorà ahir a Son Llatzer la resposta terapèutica dels agonistes (facilitadors) de la dopamina, l'aparició al mercat farmacèutic de sistemes més còmodes que les pastilles i, fins i tot, la conveniència de passar per la sala d'operacions. En aquest sentit, apuntà que «l'operació per a l'estimulació elèctrica cerebral és molt complicada i implica riscs per a la vida, ja que s'ha d'intervenir dos cops el cervell per implantar electrodes als dos hemisferis. Així i tot, els resultats són molt bons i les persones que han passat per aquestes operacions aconsegueixen una millora espectacular», digué.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris