nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
12°

L'Ajuntament inclourà 150.000 euros al pressupost per fer el conveni laboral

L'objectiu de l'equip de govern amb la iniciativa és millorar les condicions del personal

64786

Amengual informà durant el darrer ple de l'aportació econòmica als pressuposts.

.NADAL. Muro.
L'equip de govern de l'Ajuntament de Muro (UM i PSOE-Entesa) aportarà un total de 150.000 euros al pressupost del proper any 2008 per tal de poder elaborar el conveni laboral. Així ho va anunciar el passat dijous durant la celebració del ple municipal, el tinent de batle, Pere Amengual, després de la moció que va presentar el grup de l'oposició PP-CDM en la qual demanaven que s'iniciassin els tràmits per posar en marxa el conveni laboral.

En aquest punt, el regidor del PP-CDM, Pau Capó, va manifestar que «durant la passada legislatura, l'actual equip de govern va iniciar unes converses amb el personal laboral i creà expectatives que no s'han complert. Per aquesta raó demanam que es reiniciïn les converses amb el cos de policia i amb el personal laboral de l'Ajuntament i que l'oposició pugui formar part de les reunions».

Amengual va recriminar a Pau Capó que «durant els set anys de govern del PP-CDM mai no s'ha fet res per dur a terme un conveni amb la policia i el personal laboral. L'únic partit que va portar el conveni laboral en el seu programa electoral a les passades eleccions com a un compromís va ser el PSOE per la qual cosa l'únic que feis és demagògia».

A més, Amengual va continuar dient que «durant l'últim any de la legislatura passada ja incrementàrem els sous i els policies interins ara són fixos. L'equip de govern aportarà una partida de 150.000 euros als pressuposts de 2008 i durant tota la legislatura aportarem 600.000 euros al conveni laboral per millorar les condicions dels treballadors, però fins ara no hem pogut fer res perquè estam pendents de poder aprovar els pressuposts d'enguany per començar tots els tràmits necessaris».

Per fer pressió en aquest punt, gran part del cos de la Policia Local de Muro va assistir al ple de dijous passat encara que no van realitzar cap pregunta a l'equip de govern. Un dels membres del cos de policia va explicar que «només volem que els polítics recordin el conveni laboral i que totes les reunions mantingudes serveixin per a alguna cosa».

Ja fa uns mesos que la policia va mantenir una reunió amb el regidor de Policia, Miquel Barceló, i amb Pere Amengual, el batle de llavors, per demanar una millora en les condicions de treball i en el salari «perquè som els que menys cobram de la comarca».

Durant la passada reunió del mes de maig, tant Amengual com Barceló es comprometeren a igualar la nòmina dels agents de la Policia Local amb la de la policia de la comarca, però és un procés llarg que es durà a terme durant aquests quatre anys de legislatura.

Des del cos de la Policia Local donen un vot de confiança als polítics tot i que asseguren que no deixaran de banda el tema per tal d'aconseguir que la seva feina es vegi recompensada. Amb el nou conveni laboral, els treballadors tindran un plus per antiguitat i el conveni es firmarà per a quatre anys.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris