algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

El Govern dóna al Consell 254 milions d'euros per fer les carreteres del Conveni

Li entrega 25 milions d'euros per l'any vinent i 25 més per cobrir el deute de s'Institut

65332

El president Antich mira a la presidenta Armengol en un moment de la compareixença conjunta.

S.AMENGUAL.

El Govern pagarà les noves carreteres que el Consell de Mallorca es va comprometre a finançar en el nou Conveni de Carreteres signat, recentment, amb Madrid. Segons l'acord, Foment ha d'aportar 431 milions i el Consell n'ha de posar 254 més fins l'any 2017 per fer els accessos a Palma i millorar la xarxa secundària. Ara serà el Govern qui es farà càrrec dels 254 milions i l'any vinent ja es farà una primera aportació de 25 milions que s'afegirà al pressupost del Consell.

No serà l'única perquè el Govern també assumirà els 25 milions d'euros de deute que s'han generat a s'Institut, ara convertit en Institut Mallorquí d'Afers Socials. A més de pagar el «deute històric» del Consell en benestar social, el Govern deixarà una partida oberta als pressuposts perquè a partir de gener es pugui renegociar la dotació d'aquesta competència, que es transferí l'any 2004 amb un pressupost insuficient.

Aquests són els punts més importants de l'acord de finançament del Consell assolit ahir pel president del Govern, Francesc Antich, i per la presidenta de Mallorca, Francina Armengol. Després d'aquest acord, el Consell té 50 milions més "25 per a Carreteres i 25 per a Serveis Socials" per afegir al pressupost de 293'4 milions que aprovarà inicialment aquest dilluns.

El Govern, per la seva part, signarà aquest conveni amb el Consell de Mallorca per a Carreteres abans que acabi l'any, però també farà el mateix amb els altres consells. En el cas de Menorca, pagarà els 29 milions que el Consell havia d'aportar al seu Conveni amb Madrid i quan se signin el d'Eivissa i el de Formentera repetirà l'operació i pagarà la seva part: 1'6 milions.

El president Antich destacà l'«esforç» del Govern i advertí que sense aquesta aportació els consells tenien «difícil» complir el Conveni de Carreteres. La presidenta Armengol no es cansà d'elogiar-lo, titllà el dia d'«històric», però apuntà que un pic millorat el finançament de carreteres i serveis socials, l'any vinent s'haurà d'abordar una solució per al «mal finançament estructural» que pateix el Consell.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris