nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
14°

Els constructors demanen al Govern obra pública per reactivar el sector

La patronal diu a l'Executiu que concreti ja mesures per l'habitatge

Constructors i promotors valoren l'anunci del president del Govern, Francesc Antich, assegurant que facilitarà l'accés a l'habitatge i que redireccionarà la construcció, com a positives però demanen que es defineixen i concretin totes aquestes mesures el més aviat possible. En aquest sentit, Sebastià Pastor, president de l'Associació de Constructors, afirma que seria «bo» que si s'han d'establir ajuts a la compra es facin ja, perquè «hi ha molta gent que està esperant, fet que retura l'activitat». Per altra banda, considera que l'altre gran impuls al sector hauria de ser l'obra pública. «El Govern parla molt de tren però no hi ha projectes damunt la taula. La remodelació de la Platja de Palma seria també un gran focus d'inversió i celebren que el president de l'Executiu central, José Luis Rodríguez Zapatero, s'hi hagi compromès», afegeix.

Alhora Pastor creu que s'haurien de preveure ajuts a les empreses perquè modernitzin les seves instal·lacions, en especial, els hotelers, un camp de feina per les constructores que considera que s'hauria de potenciar. Per la seva banda, Gabriel Oliver, president de l'Associació de promotors, recorda la gestió eficient del sòl, de manera que es puguin construir habitatges assequibles per a joves, parelles monoparentals i altres col·lectius amb més dificultats d'accés, és una vella reivindicació del seu sector. «El Govern ha de requalificar terrenys per la construcció d'habitatges de protecció oficial», afirma. L'alt cost del sòl s'ha ajuntat amb la crisi financera internacional i ha empitjorat l'accés a l'habitatge, explica.Pel que fa a les incerteses del mercat immobiliari i les seves repercussions sobre la construcció, Pastor assenyala que no es perceben símptomes d'un empitjorament. «Les contractacions i visats funcionen a un bon ritme, tot i així les xifres de l'atur són la prova que alguna cosa està passant», matisa preocupat.

El mateix reajustament que pateix la construcció sembla que està afectant el sector de la promoció. Així, Oliver, assenyala que hi ha algunes promotores amb dificultats financeres però que són aquelles que pateixen alts nivells d'endeutament i tenen una mala gestió. «Les davallades d'activitat també serveixen per fer una depuració al sector. En èpoques de boom immobiliari tothom es fa promotor, després queden els professionals», assenyala.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris