algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Afedeco vol que l'ús del 'mallorquí' sigui per convicció, no per imposició

La patronal celebrà la XII edició dels premis anuals Nit del Comerç

«Impulsarem tot el que és nostre i molt especialment la nostra llengua. Però això ho farem, no des de la imposició, sinó des de la convicció i la col·laboració». Així es manifestava el president de la patronal del comerç Afedeco, Bartomeu Servera, que demanava a les administracions que permetin gestionar les empreses en aquella llengua que «creim més convenient, és a dir, en mallorquí i castellà, i en castellà i mallorquí». Servera va fer aquestes declaracions en la 12a edició dels guardons anuals de la Nit del Comerç, en la qual s'entregà el màxim reconeixement, el Gegant, a la targeta compra fàcil, «que afavoreix el sector».

A la gala celebrada en Es Fogueró hi assistí la consellera de Treball i Formació, Margarita Nájera, a la qual el president d'Afedeco oferí tot el «suport i lleialtat» per solucionar problemes com la transposició de la normativa europea de serveis, Bolkenstein. «Ens hi jugam el futur del sector, pel que representaria per al turisme i l'economia. Entre tots hem d'amortir els efectes d'aquesta norma», afegí. D'altra banda, reiterà una vella reivindicació del sector, la necessitat que l'Administració agilitzi els tràmits per als empresaris.

Entre els premiats destaquen el president de la Caeb, Josep Oliver, que rebé el guardó especial de la patronal; i Sebastià Mas Crespo, de Ca na Paulina, a qui es concedí l'honorífic. La resta de premis foren: en interiorisme, Efeeme bijoux; disseny interior, per a Perfumerías Tin-tin; premi d'or a Centro de Moda Oliver; el de fidelitat, a Catalina Garau, Maria Serra, Ramon Ramis, Sebastià Martínez i Jaume Martí; a la cadena Igasa; Carme Ripoll, Tomeu Martorell i Gabriel Nicolau per associacionisme; i per la seva trajectòria a Herramienta balear i Sánchez Alimentación.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris