algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Cort prioritzarà esbucar els blocs de Corea de manera progressiva

Grosske assegura que a finals d'any se sabrà quins seran «els criteris» que regiran el projecte

Les bases del projecte per rehabilitar els blocs de pisos socials, coneguts amb el nom popular de Corea, de la barriada des Camp Redó, seran fetes públiques abans que acabi l'any, segons informà ahir l'Ajuntament de Palma.«Quan Cort hagi establit els criteris, en base a informes tècnics, llavors és podrà obrir el concurs d'idees per a la rehabilitació, en el qual hi intervindrà el Col·legi Oficial d'Arquitectes», digué Eberhard Grosske, regidor de Serveis Socials.Tanmateix, l'equip de Govern encara no sap si els informes tècnics es decantaran a esbucar per complet aquests habitatges que es construïren als anys seixanta.

«El que sabem amb certesa és que, en cas que els tècnics ho determinin, els pisos no s'esbucaran de manera simultània, sinó que es farà de manera progressiva, bloc per bloc. Això permetrà que els habitants de cadascun dels blocs siguin reallotjats en altres espais mentre durin les obres», digué José Manuel Gómez, regidor d'Habitatge.Allò cert és que Cort no té recursos a bastament per reallotjar de cop les 1.200 persones que ara viuen a Corea.Els antecedents, com fou la rehabilitació del Puig de Sant Pere als anys vuitanta, demostren, segons els mateixos regidors, que el més adequat és procedir a un reallotjament progressiu i planificat dels habitants.

Minuts abans que els dos regidors fecin públiques ahir les intencions municipals sobre el futur de Corea, al número 81 del carrer General Riera, hi féu acte de presència, tota exaltada GabinaHernández, presidenta de l'Associació de Can Roig. «Per què és que els regidors vénen aquí "al local de l'associació" a fer una roda de premsa sense dir-nos res? Què llamps vol aquesta gent? Pareix que ens van d'amagat!», cridà aquesta veïnada, captant l'atenció dels mitjans de comunicació.De moment, els tècnics municipals revisen els habitatges, sempre i quan els veïns hi vinguin a bé, per aclarir si l'enderrocament és necessari o no.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris