algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Alonso Hernández venç el concurs per fer el museu a l'antiga central de Gesa

El projecte guanyador és «El clar al bosc», amb un pressupost de 21 milions d'euros

82288

Imatge del projecte guanyador, que s'integra amb l'entorn boscós de la zona.

El clar al bosc. Aquest és el projecte que ahir va guanyar el concurs d'idees per a la construcció del futur Museu de les Ciències, la Tecnologia i les Arts de Mallorca, que ocuparà l'antiga central de Gesa a Alcúdia i que promouen el Consell de Mallorca i l'Ajuntament d'Alcúdia. Alonso Hernández i Associats, un despatx d'arquitectes de Pamplona, ha realitzat el disseny guanyador. El cost del projecte serà de 21 milions d'euros, un finançament que encara no està tancat i pendent de futures ajudes.

El museu és una de les apostes més ambicioses del Pla Territorial de Mallorca (PTM). La central va ser la primera àrea de reconversió en la qual es va posar a treballar el departament d'Ordenació del Territori, una vegada aprovat el PTM el 2006.El jurat del concurs d'avantprojectes, que es va reunir ahir i que va donar a conèixer el guanyador a l'horabaixa, va destacar d'El clar al bosc el seu «equilibri» i «la proporció entre els diferents elements arquitectònics», a més de la seva integració dins «la zona boscosa». El disseny també defensa les connexions amb el port esportiu d'Alcúdia i amb el nucli residencial d'Alcanada. L'edifici central del futur museu es conserva amb petites alteracions.El museu serà un espai expositiu mixt, amb tallers característics de l'època industrial a Mallorca, una biblioteca i un auditori. La torre major d'Alcúdia, la caseta de l'enginyer o l'antiga pedrera, que es reconvertirà en amfiteatre per a espectacles a l'aire lliure, completen el projecte.

El disseny havia de ser respectuós amb l'edifici original, dissenyat per Ramón Vázquez Molezum i inaugurat l'any 1955. La central es va construir a iniciativa de l'INI. El pla especial de reconversió preveu la recuperació de 90.000 m2 del terreny que ocupava la vella central, a més d'un espai municipal de 1.000 m2 que facilita un accés directe a la mar i que inclou una torre de defensa del segle XVII.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris