algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Les Fonts Ufanes tornen a brollar per tercera vegada enguany

La finca de Gabellí Petit es mantindrà oberta de 10 a 17 hores

Les Fonts Ufanes varen brollar ahir per tercera vegada enguany a la finca de Gabellí Petit, en el terme municipal de Campanet, després de les precipitacions dels darrers dies, que han fet possible aquest singular fenomen hidrogeològic.Com ve essent habitual, la Conselleria de Medi Ambient mantindrà la finca de Gabellí Petit oberta de les deu del matí fins a les cinc del capvespre.

Durant el matí d'ahir, responsables de la Conselleria de Medi Ambient del Govern no van voler perdre's l'espectacular esdeveniment i es van apropar fins a Gabellí Petit, per contemplar el fenomen. El director general de l'Institut Balear de la Natura (Ibanat), Domingo Bonnín, va explicar ahir que «muntarà un dispositiu de seguretat fins que les fonts deixin d'emanar aigua. A més, hi haurà gent de l'Ibanat a l'entrada de la finca i passejant a prop de les Fonts Ufanes, per si hi ha algun problema amb els visitants».

Aquest caprici natural es produeix gràcies a les precipitacions a les muntanyes Tomí i Massanella. El director de l'Agència Balear de l'Aigua i la Qualitat de l'Aigua, Damià Nicolau, va explicar que «l'aigua es filtra per les roques calcàrias i es filtra fins i tot Gabellí Petit, on el material del terra és més argilenc i l'aigua brolla perquè no es pot filtrar més».

Segons Isidre Cañellas, director general de Recursos hídrics del Govern, des de la Conselleria s'estan realitzant estudis per poder aprofitar l'aigua de les Fonts Ufanes, «ja que actualment els milers de litres d'aigua es canalitzen a través del torrent de Sant Miquel fins a arribar a l'Albufera i recarrega l'aqüífer de sa Pobla que serveix per al reg als pagesos, encara que la major part del cabal acabarà anant a la mar», va afegir.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris