nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Els comerciants es manifesten contra l'augment de les taxes de residus

Aprofitaren la inauguració del parc verd per fer la reivindicació

L'associació de comerciants de Sant Llorenç va aprofitar l'acte d'inauguració del nou parc verd de la localitat per manifestar-se contra la pujada de la taxa de recollida de residus que ha aprovat recentment l'Ajuntament.Uns 30 comerciants van desplegar una pancarta davant les autoritats locals i insulars, amb la qual recordaven al batle, Mateu Puigròs (GISC), que «fa dos anys ens va assegurar que si reciclàvem no ens pujaria la taxa i ara ens ha pujat un 20 per cent», explica Antònia Maria Gelabert, la presidenta de l'associació de comerciants. Els comerciants van denunciar que «som els que més reciclam de l'illa i també els que més pagam per la recollida». Així mateix, reclamen tenir recollida domiciliària, un servei del que ja gaudeixen els bars i restaurants de la localitat.La protesta es va dur a terme davant el batle Mateu Puigròs; el conseller insular de Cooperació Local, Miquel Rosselló; la de Medi Ambient, Catalina Julve, entre altres tècnics, regidors i batles de la comarca de Llevant.

En el seu discurs, Puigròs va fer al·lusió als manifestants i els va recordar que la modificació de la taxa motiu de controvèrsia es troba en període d'exposició al públic, perquè puguin fer al·legacions. «Hi ha hagut un augment de la incineració però també ha estat per la gestió del parc verd», va justificar Puigròs. Julve va dir que el seu departament «està obert a escoltar les queixes i millorar el reciclatge». «El nostre objectiu és fer una Mallorca més sostenible i això no és fàcil perquè tenir cura del medi ambient té un preu, no és gratis», va agregar Julve.

La construcció del parc verd de Sant Llorenç ha costat uns 150.000 euros, aproximadament, i ha estat pagat en un 45 per cent pel Consell de Mallorca i un 55 per l'Ajuntament.El recinte de grans dimensions té molts contenidors per a l'abocament de tot tipus de residus. Un dels aspectes a destacar és la comoditat que suposarà pels usuaris un lloc elevat per abocar les residus.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris