algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

La Cambra demana un sistema de finançament «reglat i definitiu»

La institució celebrà ahir el sopar anual i entregà els seus premis

El president de la Cambra de Comerç de Mallorca, Joan Gual de Torrella, demanà un sistema de finançament autonòmic reglat i definitiu, no subjecte a negociacions cojunturals, sinó a criteris justs i garantitzats, per permetre el desenvolupament de l'economia de l'Illa.Aquest és un dels aspectes que Gual de Torrella destacà per potenciar la solidesa de l'economia, «per desenvolupar-nos abans que créixer il·limitadament», assenyalà durant el sopar anual que celebra la Cambra. Un major esforç en formació, l'ampliació del port de Palma «abans que sigui massa tard» i la descentralització dels aeroports, així com el Palau de Congressos i el recinte firal, són la resta de factors que considerà prioritaris i que fa estona que estan reclamant.

El president de la cambra feia aquest discurs durant l'entrega de premis de la institució que enguany ha atorgat la seva medalla al president del Grup turístic Globalia, Juan José Hidalgo. La companyia, amb seu a Llucmajor, inaugurà un hangar de manteniment d'avions a Palma l'any passat «donant així una nova oportunitat d'especialització per a la indústria i l'economia balear». També es reconegué la tasca de Sa Nostra i de la companyia americana líder en la fabricació de veles Quantum, que ha triat Mallorca com a centre neuràlgic del seu procés productiu. El president del Govern balear, Francesc Antich, encarregat de clausurar l'acte va felicitar els premiats i aprofità l'ocasió per llançar un clar missatge de col·laboració amb els empresaris «volem fer feina amb vosaltres, i coincidim en l'anàlisi de les necessitas de les Illes».

Antich es referí al finançament assegurant que el Govern vetlarà per «la defensa dels interessos de Balears: millorant aquest sistema i, en especial, compensant els desaventatges estructurals provocats per la insularitat», i anuncià la resolució del REB . A més féu un repàs a les línies d'actuació del Govern envers la millora del capital tecnològic i humà. Així recordà el Pacte de Competitivitat i Concertarció Social que espera firmar, l'increment del pressupost en innovació o el Pla de Xoc en educació.

Una nodrida representació del Govern assistí al sopar els conseller d'Economia, Carles Manera; d'Agricultura i Pesca, Mercè Amer; de Treball, Margarita Nájera; de Comerç, Francesca Vives; d'Habitatge, Jaume Carbonero; i Albert Moragues de Presidència. Entre els representants institucionals també hi havia la batlessa de Palma, Aina Calvo; el delegat del Govern, Ramon Socias; a més d'Antoni Terrassa, president del Tribunal Superior de Justícia; o el delegat d'Hisenda, Raul Burillo, entre d'altres. Així com nombrosos presidents i representants de patronals com Josep Oliver, de Caeb, Juan Cabrera de Pimem o Antoni Horrach de la Federació Hotelera.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris