nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Els empresaris balears registren el millor balanç de l'estiu de l'Estat

Un 77 per cent considera que ha augmentat les vendes de juliol a setembre, segons Exceltur

Balears s'ha situat durant el tercer trimestre com la comunitat autònoma on el balanç turístic de l'estiu ha estat percebut pels empresaris com el més positiu tant pel que fa a les vendes com als beneficis. D'aquesta manera, ho reflecteix l'informe de perspectives turístiques de l'Aliança per l'Exel·lència Turística, Exceltur, que destaca que un 76'6 per cent dels empresaris d'allotjaments hotelers ha experimentat un increment de les vendes durant els mesos de juliol, agost i setembre.

La raó d'aquests «bons reultats» empresarials es basa més en el creixement dels preus que en l'augment de la demanda, segons l'informe. En aquest sentit, Exceltur destaca l'encert de les estratègies que aposten per millorar la rendibilitat en lloc de les xifres de turistes, en especial a Balears, «on hi ha una gran afluència de visitants a l'estiu i en algunes zones sobrecàrrega i congestió». Així, un 85'7 per cent dels empresaris considera que hi ha hagut un increment de les tarifes.

Tot i els favorables resultats dels tercer trimestre, al quart els empresaris balears es mostren més «cautelosos» i esperen un descens dels nivells de vendes i un manteniment dels beneficis en relació als obtinguts en el mateix període de l'any passat. Per altra banda, el vicepresident executiu d'Exceltur, José Luis Zoreda, felicità el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, pel suport públic a la reforma de la Platja de Palma i per posar de manifest la necessitat de reconvertir aquesta zona perquè sigui un «model de referència» i un «mirall» per altres actuacions similars.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris