algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

Cada veí pagarà 100 euros més per la pujada d'imposts aprovada pel PP

El ple aprova l'increment de les taxes, que el PSOE atribueix a la «nefasta gestió» de Delgado

101590

Carlos Delgado i Teresa Martorell, encarregada de defensar la pujada d'imposts al plenari.

J. ROSSELLÓ / V. MALAGÓN.Calvià.
Cada veí de Calvià pagarà, de mitjana, cent euros més en el 2008 a l'Ajuntament, gràcies a la pujada de taxes aprovada en solitari pel PP. L'equip de govern va justificar l'augment en el que feia el PSOE el 1999. Sense complexos. L'alcalde més ben pagat de Mallorca, Carlos Delgado, aprovà amb l'únic suport del seu grup polític una pujada d'impostos generalitzada, que farà que cada veí de Calvià hagi de pagar una mitjana de cent euros més en taxes i imposts municipals. L'increment en les taxes "que van baixar a l'anterior exercici preelectoral" permetrà a l'Ajuntament, segons el grup socialista, recaptar cinc milions d'euros més. Ni Delgado, ni la portaveu del PP, Teresa Martorell, van explicar quin serà el destí d'aquesta quantitat, malgrat les reiterades preguntes del portaveu socialista, Antoni Manchado, en aquesta direcció. «Ja veurem en els pressuposts en què els gastarem; això és un debat posterior», va assegurar l'edil popular.

El grup socialista va rebutjar la mesura que, segons el seu portaveu, respon a «una gestió nefasta, és una pujada que no porta aparellada millors serveis ni nous». «Vostès feien bandera de baixar els imposts i ara amb majoria absoluta els pugen». Antoni Manchado apunta també l'espectacular increment d'assessors en la plantilla, alguns d'ells, antics alts càrrecs del Partit Popular: «A més de continuar pagant els funcionaris, ara hem de pagar gairebé tres milions d'euros en assessors». A més, l'edil socialista ironitza amb el comportament dels mateixos: «Esperem que incorporin el foment del teletreball en els pressuposts, perquè n'hi ha alguns que són a ca seva i encara no sabem a què es dediquen».

Les al·lusions de Manchado a la contractació d'alts càrrecs motivaren les úniques intervencions polítiques del batle, Carlos Delgado, visiblement molest per aquestes acusacions: «Li prego que es documenti; en tot cas, clar que els assessors donaran comptes de la seva tasca». Manchado replicà l'enuig del batle: «Això li passa per contractar gent i després no posar-la a treballar». El batle delegà la defensa política de l'increment fiscal en la seva número dos, Teresa Martorell. Segons el parer de la regidora d'Economia, es tracta d'una pujada «moderada i justa». L'altre argument utilitzat pel Partit Popular per justificar la pujada fou la gestió de Margarita Nájeratori com a batlessa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris