muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Víctimes de violència de gènere i mileuristes pagaran menys taxes

L'IBI i l'ICO costaran un 75% menys als qui hagin sofert maltractes

L'equip de govern proposarà avui al ple un conjunt de mesures innovadores i de caràcter social amb les quals el regidor d'Hisenda, Lluís Ferrari (PP), vol que «l'Ajuntament d'Inca es converteixi en un exemple per a la resta de consistoris de l'Estat». Així, el PP proposarà bonificacions d'un 75% en l'Impost de Béns Immobles (IBI) i l'Impost de Construccions (ICO) a totes les persones que hagin estat víctimes d'un delicte de violència domèstica i que disposin d'una resolució en ferm que ho certifiqui. La bonificació no tindrà cap tipus de restricció econòmica. «Amb aquesta mesura, que s'aplica per primera vegada a un Ajuntament de Mallorca, volem aportar el nostre gra d'arena a un problema que és una xacra social», explicà Ferrari.

Una altra mesura pionera enfocada al col·lectiu dels «mileuristes» seran les bonificacions d'un 50% en l'IBI i l'ICO. En aquest cas els joves que sol·licitin aquests ajuts hauran de tenir entre 18 i 35 anys, ser titulars d'un habitatge, tenir una renda anual inferior als 18.000 euros o als 24.000 en cas d'una unitat familiar i disposar d'un habitatge de menys de 120 metres quadrats amb un valor cadastral inferior als 102 euros. L'ajuda es podrà demanar durant tres anys .

El ple debatrà també avui diferents pujades d'imposts, com la de fems, que s'incrementarà en un 46% i costarà uns 38 euros més per domicili. La resta de taxes pujaran una mitjana d'un 6%, que és el que correspon a les pujada de l'IPC corresponent als dos darrers anys.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris