muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

El ple puja els imposts per fer front a les despeses extrajudicials

La residència de majors té dificultats per pagar les factures

El ple de l'Ajuntament de Pollença aprovà ahir vespre, amb els vots a favor d'UM-UNPI i PSOE, els vots en contra de PP-UMP i EU-Els Verds i l'abstenció del PSM, una pujada generalitzada d'imposts per tractar de quadrar els comptes municipals. I és que l'Ajuntament passa per vertaderes dificultats per pagar els creditors.UM responsabilitza directament la coalició PP-UMP (els seus socis de govern durant la passada legislatura) d'haver gastat més del compte, mentre que l'exbatle Bartomeu Cifre (PP-UMP) assegura que UM manejava durant la passada legislatura el 80 per cent del pressupost.

Enmig de la polèmica no deixen d'arribar factures pendents de pagament a l'Ajuntament i l'actual regidor d'Hisenda, Juan José Mir (PSOE) confirmà ahir per primera vegada que els organismes autònoms com la Residència de la Tercera Edat tenen problemes seriosos de despesa corrent per poder continuar donant servei i per poder pagar els creditors. Per això, aquest any serà necessària una transferència o bé s'haurà de recórrer a l'endeutament.

Durant aquest any l'Ajuntament ha aprovat factures extrajudicials per valor de 850 mil euros i el regidor d'Hisenda, Juan José Mir, assegura ser ben conscient que aquesta xifra es dispararà. Per aquest motiu, l'equip del govern municipal, recorr a la pujada d'imposts, l'única fórmula possible segons el regidor d'augmentar 1.500.000 euros la partida d'ingressos en els pressuposts de 2008 i es preveu que la partida de despeses s'incrementarà en la mateixa quantitat com a conseqüència de les factures impagades durant els anys 2006 i el 2007.

La major pujada d'imposts és la que afecta l'IBI. L'equip de govern de l'Ajuntament incrementa el coeficient de càlcul de la quota fins al 0'53 per cent en sòl urbà i fins al 0'70 per cent en sòl rústic. Una pujada que des del PP i UMP es considera «desmesurada». «És totalment abusiva i injustificable una pujada del 25 per cent», digué ahir l'exbatle Bartomeu Cifre, que no pogué assistir a la sessió plenaria.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris