algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

El patró de la pastera de Santanyí és condemnat a tres anys de presó

La Fiscalia pacta una rebaixa de pena amb Moustapha Mouloudi

74214

Mouloudi surt satisfet de l'Audiència

Moustapha Moloudi acceptà ahir davant l'Audiència de Palma la pena de tres anys de presó que havia pactat prèviament amb la Fiscalia. Moloudi, de 44 any d'edat, reconegué davant el tribunal que era el patró de la pastera procedent d'Algèria intervinguda a Santanyí, a canvi d'una rebaixa de quatre anys en la pena de presó per un delicte contra els drets de les persones estrangeres, en relació amb els més de 30 immigrants que viatjaren durant 25 hores dins l'embarcació il·legal. En sortir de la sala on es formalitzà el pacte de conformitat, Moloudi féu el símbol de victòria amb els dits davant les càmeres.

Segons el misser de la defensa, aquesta pena de presó no és commutable per una expulsió de l'Estat, atesa la gravetat dels fets pels quals se'l condemna. El misser mostrà ahir davant les càmeres la satisfacció d'haver pogut estudiar un cas tan particular i assegurà que estava content amb la pena pactada. «És el que jo cercava i crec que és el més ajustat a la realitat», assegurà. Moloudi fou localitzat a finals de l'abril passat a bord d'una embarcació que transportava més de 30 persones i que anava a la deriva prop de Cala Mondragó, a la zona de sa Barca Trençada (Santanyí).

Bona part dels immigrants que arribaren a Mallorca a bord d'aquesta pastera varen ser detinguts a Santanyí, i la resta els va aturar la Policia al port de Palma. Tots foren ràpidament traslladats a un centre d'internament de la Península. Però en principi s'havia previst la seva expulsió de l'Estat espanyol.El ciutadà condemnat per haver exercit com a patró de la pastera estava acusat d'haver usat una embarcació de la seva propietat per traslladar les 35 persones amb finalitats lucratives. Segons la tesi que ell reconegué a canvi d'una rebaixa de pena, hauria cobrat 3 milions de dinars (moneda algeriana) a cada viatger.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris