nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

El fiscal interroga Vicens i Morales per la requalificació de Son Oms

L'empresari del «cas Agricultura» posà la denúncia contra ells

Bartomeu Vicens i Maximilià Morales declararen ahir davant la fiscalia d'Anticorrupció en relació a una investigació al voltant de la requalificació, en els anys 90, de més de mig milió de metres quadrats de sòl rústic en un polígon de Son Oms, al costat dels terrenys on hi ha l'aeroport de Son Sant Joan. Els actuals dirigents d'Unió Mallorquina són acusats perquè participaren en qualitat d'advocat i assessor financer en la requalificació d'aquests terrenys. Ahir de matí també acudiren a declarar pel mateix cas a la Fiscalia dos missers de Palma, Jaume i Manuel Montis. El fiscal d'Anticorrupció de les Balears, Joan Carrau, està investigant des de fa mesos la denúncia presentada per l'empresari Àngel Ochando Javaloyas, propietari de diverses naus al polígon de Son Oms. Ochando acusa d'estafa i falsedat documental Bartomeu Vicens, exconseller d'Ordenació del Territori i l'actual portaveu d'UM al Parlament; i a Maximilià Morales, expresident del Parlament i actual membre de la Junta Directiva d'UM.

Malgrat la dimensió política que pugui tenir el cas, Vicens, en sortir de la Ficalia, assenyalà que «tot es remunta al 1990, quan jo exercia de misser. Aquesta investigació no té res a veure amb la política». Segons la denúncia d'Ochando, Vicens i Morales haurien pogut cobrar comissions il·legals arran de la requalificació de la finca. Ochando cobrà protagonisme mediàtic a Mallorca perquè era l'administrador únic de la societat Edisalam SA, propietària de l'edifici que ocupà la seu de la Conselleria d'Agricultura al carrer de Foners, que va ser adquirit pel Govern de Gabriel Cañellas per un preu sobredimensionat. L'escàndol, tanmateix, va ser arxivat pel jutge instructor del Tribunal Superior, José Zaforteza Calvet.

La fiscalia d'Anticorrupció ha de decidir ara, si prendre en consideració les acusacions vertides contra qui ara són alts dirigents d'UM, en el cas que els pressumptes delictes no hagin prescrit, o arxivar les actuacions. De fet, un dels missers que va ser interrogat expressà que «tot està molt clar». Carrau, que du les investigacions amb molta discreció, té previst citar altres persones relacionades amb el cas aquesta setmana.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris