muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

«La construcció d'un parador a Mallorca és una decisió política»

El president de Paradores presentà rutes des de Balears amb Acciona

La decisió de construir un parador a Mallorca o a qualsevol altre lloc correspon al Govern central, és un decisió política i la companyia Paradores és l'encarregada d'explotar-los. Així contestava el president de Paradores, l'eivissenc Antoni Costa, en demanar-li quan tendria Mallorca un d'aquests establiments.

Costa feia aquestes declaracions durant la presentació amb el president d'Acciona Trasmediterránea, Juan Sáez, d'una iniciativa conjunta mitjançant la qual es podran comprar paquets turístics des de cada una de les Illes, que inclouen el trajecte amb vaixell, també per al cotxe, i nits en diferents paradors.

El president de Paradores recordà que el projecte d'Eivissa ja està tancat i només queda l'adjudicació de l'obra, que espera que «s'iniciï a finals d'any o a principi de 2008». D'altra banda, aprofità per defensar que els seus establiments competeixen en igualtat de condicions amb la resta d'hotels. En aquest sentit, recordà que estan obligats a pagar un lloguer pels edificis i un dividend a l'Estat del 20 per cent dels beneficis. A més, han d'invertir un 9 per cent en renovació i manteniment. A tots aquests condicionaments hi afegí que «nosaltres codecidim, però no triam quins són els nous paradors que s'integren a la xarxa». Tot i així, el benefici operatiu de Paradores l'any passat va ser de 66 milions i de 22'4 milions de benefici net després d'imposts, destacà Costa.

Per la seva banda, el president d'Acciona explicà que la temporada a les Balears ha estat semblant a la de l'any passat i que esperen tancar l'exercici sense increments, amb un milió de passatgers transportats. En el que sí que han registrat augments «de fins a dos dígits» és en les mercaderies. «No tenim previst incrementar la flota de vaixells que operen a les Balears: el mercat ni puja ni davalla. El que construïm ara són vaixells de càrrega».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris