muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

El Govern construirà un dipòsit d'aigua per garantir-ne l'abastiment a Biniamar

També es té previst ubicar una estació depuradora al petit nucli urbà de Binibona

73680

Rotger, Cañellas i Gual, durant la reunió mantinguda ahir a l'Ajuntament de Selva.

M.N.

Les prioritats del Govern balear al municipi de Selva, per a aquesta legislatura, seran la construcció d'un dipòsit regulador al petit poble de Biniamar, per tal de garantir l'abastiment d'aigua en el petit nucli i, a més, instal·lar una estació depuradora d'aigua residual al nucli de Binibona, que encara funciona amb fosses sèptiques. Així ho manifestà ahir el director general de Recursos Hídrics del Govern, Isidre Cañellas, que mantingué una reunió a l'Ajuntament de Selva amb el batle, Joan Rotger; el batle de Caimari, Pere Seguí; el batle de Moscari, Rafel Gelabert; la batlessa de Biniamar, Maria Tortella; el regidor d'UM de l'Ajuntament, Simó Gual, i el concessionari de l'aigua del municipi de Selva, Miquel Perelló.

Durant la reunió, els polítics municipals exposaren a Cañellas una sèrie de necessitats del municipi de Selva, entre les quals destaca la de construir el dipòsit de Biniamar. El batle, Joan Rotger, explicà que «l'Ajuntament ja ha redactat un projecte per construir el dipòsit regulador, que puja a 482.190 euros». A més, des de la Sala informen que aquesta infraestructura s'ubicarà als terrenys de sa Comuna, que són municipals, devora el pou d'aigua. D'aquesta manera, s'assegurarà un bon abastiment d'aigua al petit nucli urbà.D'altra banda, el director general de Recursos Hídrics també es posà com a prioritat la construcció d'una estació depuradora d'aigua residual a Binibona. Durant els darrers anys, el petit nucli de Binibona ha experimentat un gran creixement a causa de la rehabilitació d'antigues cases, reconvertides en petits hotels rurals. Actualment, les cases de Binibona funcionen amb fosses sèptiques, però des de l'Ajuntament s'han fet gestions amb els veïns i sembla que estan disposats a cedir uns terrenys on alçar la depuradora», segons comentà Rotger. Per aquesta raó, des de la Sala troben prioritari redactar-ne un projecte per executar l'obra.

Segons Isidre Cañellas, un altre dels projectes prioritaris és la millora de la xarxa d'aigua dels nuclis de Caimari, Moscari i Binibona, i la instal·lació d'un dipòsit de coa a Moscari, per donar pressió a l'aigua. Per tot plegat, Canyelles manifestà que «durant la pròxima reunió del Consorci d'Aigua, concretarem tots els projectes i posarem les dates d'actuació dels tres plans prevists, per dur-los a terme durant aquesta legislatura».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris