nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Un casal reunirà entitats i tota la diversa oferta musical del poble

La construcció del nou edifici té un pressupost de 571.000 euros

Algaida tindrà un edifici únic que aglutinarà tot allò relacionat amb el món de la música de la localitat. L'immoble del carrer Anselm Turmeda, que actualment usen els joves com a seu, serà convertit en un Casal de Música mitjançant l'execució d'un ambiciós projecte, el cost del qual ascendeix a 571.000 euros.L'Ajuntament ha redactat un projecte per a l'execució del qual espera rebre una ajuda del 70 per cent del Pla d'Obres i Serveis del Consell de Mallorca. La resta anirà a càrrec de les arques municipals.El Casal de Música tindrà una planta baixa amb entrada i una sala de 100 metres quadrats per als assaigs de la banda de música. A més, hi haurà un despatx, un estudi d'enregistrament i un magatzem.

De la seva banda, el soterrani acollirà l'Escola Municipal de Música. Tindrà tres sales de 8 metres quadrats per a classes d'un músic, tres més de 16 metres per a classes de sis persones i un despatx que paral·lelament farà d'arxiu. A més, hi haurà espais destinats a agrupacions locals, com són L'Orfeó de Castellitx i La Petita Marcant So.

El batle d'Algaida, Francesc Miralles (PSOE), va explicar que aquest Casal de Música reunirà davall un mateix sostre totes aquelles entitats i associacions de la localitat que giren entorn del món de la música, ja que actualment estan escampades en diferents llocs de la localitat i sense espai propi. Aquest fet causa problemes d'organització a les entitats.L'objectiu, apunta Miralles, «és que totes aquestes entitats agafin un impuls i millori la interacció entre elles i creim que si estan davant un mateix sòtil es pot aconseguir».

Sobre el futur dels joves de la localitat que seran desallotjats de la seu actual, Miralles explica que passaran al Casal Pere Capellà. «L'any que ve posam en marxa l'àrea de Joventut i Ocupació i volem que la gent jove utilitzi el Casal Pere Capellà, que serà reordenat. Allà hi haurà un tècnic municipal que podrà ajudar els joves en l'organització d'activitats o en tot allò que necesitin», afegeix Miralles.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris