muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

El PSM votà per sortir del Govern i just un 13% de la direcció digué Sí

El 63% del Consell Polític optà per mantenir-se i el 24% s'abstingué

El PSM arribà a sotmetre a votació si havia de quedar-se al Govern del Pacte o si havia de sortir-ne després que aquest hagués optat per construir l'hospital a Son Espases, en contra del que ells havien defensat. La votació es produí dimecres passat i només un 13% de la direcció del partit optà per trencar el Pacte al Govern.

Fou en un Consell de Direcció Política "màxim organ de direcció del partit entre congressos" de caràcter extraordinari, que havia estat forçat per una part de la militància del PSM. Tingué lloc dimecres passat a l'Auditòrium de Palma i acudiren una cinquantena de persones, tot i que només 46 votaren. Sis ho feren a favor de sortir del Govern (un 13%), 29 votaren a favor de quedar-hi (un 63%), i 11 s'abstingueren (un 24%). A diferència d'anteriors ocasions, el partit ni convocà els mitjans de comunicació a una compareixença posterior ni informà del contingut del debat ni del resultat de la votació.

A la reunió hi eren presents els màxims responsables del partit nacionalista: des del secretari general del PSM i portaveu parlamentari del Bloc, Biel Barceló, al senador autonòmic, Pere Sampol, passant per la vicepresidenta del Consell de Mallorca, Joana Lluïsa Mascaró, o la regidora de Cultura de Palma, Nanda Ramon.

Tots els principals dirigents que intervingueren ho feren per defensar l'opció de quedar al Govern. Barceló ho va fer, però també avançà que acataria la decisió que prengués el màxim organ de direcció del partit. Sampol fou un dels qui clarament plantejà que calia mantenir-se dins el Pacte. Joana Lluïsa Mascaró, que va haver d'abandonar la reunió abans que acabàs, també apostà per quedar però deixà clar que si s'optava per sortir del Govern "tal i com plantejava la proposta que es va sotmetre a debat" s'hauria de sortir també del Pacte del Consell i de l'Ajuntament de Palma i abandonar els càrrecs vinculats a l'acord. Finalment, després d'un intens debat, la proposta presentada pel militant de base Jaume Bonet, fou sotmesa a votació i rebutjada. El proposant anuncià en el mateix acte que, per coherència, es donaria de baixa com a afiliat del PSM. De llavors ençà, el PSM, que forma part del Bloc, no ha fet cap gest extern que permetés evidenciar que s'havia superat aquest debat intern.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris