nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Balears, País Valencià i Catalunya podran canviar els senyals de TV

El Govern central donarà un multiplex per garantir-ne la reciprocitat

A.M. / AGÈNCIES Palma
Les Illes Balears, el País Valencià i Catalunya podran intercanviar, de manera recíproca, els senyals de les seves respectives cadenes autonòmiques de televisió gràcies a l'oferiment del Govern central d'un tercer multiplex. Amb aquest canal de freqüència, les comunitats autònomes que tenguin signat cap acord de reciprocitat entre televisions públiques i que ja tenguin ocupats els dos multiplex de què disposen, podran rebre el senyal de quatre cadenes més. El Ministeri d'Indústria presentarà divendres aquesta resolució al Comitè Assessor de Tecnologia de la Informació, segons informà Francesc Ros, secretari d'Estat de Telecomunicacions.

Amb aquesta mesura, el Ministeri d'Indústria compleix el compromís que va adquirir amb el conseller català de Cultura i Mitjans, Joan Manuel Tresseres, en la reunió del 23 d'abril, d'oferir una solució tècnica per fer possible la reciprocitat de les televisions públiques catalanes, valencianes i balears. Segons Ros, les negociacions entre l'Executiu català i el valencià per a la reciprocitat es troben en un punt «molt avançat». Amb aquesta resolució cau en definitiva l'argument del Govern valencià, que es negava a rebre el senyal de TV3 per una qüestió tècnica.

«Si la Generalitat valenciana encara vol tallar les emissions de TV3 al País Valencià no serà per cap situaciçó d'il·legalitat, sinó per qüestions ideològiques», afirmen fonts d'ACPV (Acció Cultural del País Valencià), l'entitat que ha fet possible la recepció del canal català durant més de vint anys. S'ha de recordar que aquesta entitat presentà despús-ahir a Palma la campanya per evitar el tancament de les antenes que té ubicades a la serra de la Carrasqueta, a Alacant. Amb aquest acord de reciprocitat, les Illes Balears també es veurien beneficiades amb la recepció de quatre canals més, per mitjà del nou multiplex que el Ministeri faria habilitar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris