algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
13°

L'oposició vol que es llevin totes les antenes de telefonia mòbil

Es presentaren 650 al·legacions perquè es retirin del centre urbà

Els grups polítics que estan a l'oposició a l'Ajuntament de Binissalem, el PSOE, PSM, UM i ERC-Independents, presentaran una moció conjunta perquè no es concedeixi cap llicència d'activitat per a antenes de telefonia mòbil al nucli urbà i perquè s'estudiï la seva ubicació fora del poble.Així ho manifestà el portaveu del PSM, Bartomeu Abrines, durant el lliurament de les 650 al·legacions que presentaren ahir, a l'Ajuntament, els veïns del municipi perquè no es concedeixi la llicència d'activitat per a l'antena ubicada al carrer de Bonaire número 36.

Per la seva banda el batle, Jeroni Salom, del PP, que es reuní amb els veïns, manifestà la voluntat de l'equip de govern de donar suport a la moció que presentaran els grups de l'oposició. A més, Salom explicà que «des de la Sala fa un mes i mig que investigam les diferents antenes de telefonia mòbil, i no n'hi ha cap amb llicència d'activitat». El primer edil manifestà que «es notificarà a tots els propietaris d'aquestes antenes que des de l'Ajuntament de la localitat posam a la seva disposició una finca, perquè hi puguin instal·lar aquestes antenes a fi d'obtenir-ne la llicència». El portaveu de Gadma, Bernat Fiol, explicà que «fa sis anys que anam darrere d'aquest tema, perquè creim que el centre urbà no és el lloc adequat per tenir ubicats aquests aparells».

Lany 2001 ja es lliuraren 130 firmes dels veïns, perquè no s'instal·làs l'antena del carrer de Bonaire número 36. L'Ajuntament d'aleshores en va fer cas omís i, segons el batle actual, «és una llàstima que no es fes cas als residents i que des de llavors no s'hagi près cap mesura sobre això». Al carrer de Bonaire hi ha devers tres antenes de telefonia mòbil, i tant els residents com Gadma han expressat la seva preocupació pel perill que suposen aquests aparells al nucli urbà, ja que una n'hi ha una de situada devora d'una escoleta, del PAC i d'un parc infantil. A més a més, en moltes de les cases veïns hi viuen persones d'edat, que passen la major part del dia sense sortir al carrer.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris