muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Cort iniciarà el desmantellament de Son Banya a partir del 2008

El Consistori prepara un nou reallotjament i la inserció laboral

El tinent de batle de Benestar Social i Participació, Eberhard Grosske, del Bloc, donà a conèixer ahir que l'equip de govern municipal, que presideix la socialista Aina Calvo, iniciarà el desmantellament del poblat de Son Banya a partir de l'any que ve. Grosske assegurà que la iniciativa es durà a terme en diferents fases i es prolongarà, en principi, com a mínim, al llarg de tot el present mandat, que conclou l'any 2011.Grosske afegí que en aquests moments s'està elaborant el pla en el qual es fixen les passes a seguir per dur a terme l'esmentat desmantellament, que era una de les iniciatives previstes en l'acord de governabilitat subscrit el passat mes de juny entre el PSOE, el Bloc i UM. Grosske anuncià també que l'esmentat pla de desmantellament serà presentat a començaments de 2008.

L'edil visità el poblat i el portaveu d'una de les associacions veïnals existents, Gabriel Cortés, acompanyat per, entre altres persones, la tinent de batle de Medi Ambient i presidenta d'Emaya, Cristina Cerdó, d'UM; el regidor d'Habitatge, José Manuel Gómez, del Bloc; la regidora de Sanitat, la socialista Begoña Sánchez, i el gerent del Patronat Municipal Alberg Son Riera, Rafael Cifre, que recordà les persones de Benestar Social que ara treballen al poblat, que són les mateixes que ja ho feien en el passat mandat, que presidí la popular Catalina Cirer.Grosske, després de qualificar d'«inacceptable» la situació a Son Banya, assenyalà que el procés de desmantellament serà «complex i difícil», i afegí que es prendran «mesures d'urgència» per «pal·liar les diferents problemàtiques ara existents».

La presidenta d'Emaya, Cristina Cerdó, per la seva part, anuncià que a partir d'aquesta mateixa setmana l'empresa municipal reforçarà el servei de neteja i procedirà a la instal·lació també de més contenidors de recollida d'escombraries. Es pot recordar que el poblat fou creat el 1970 i que des de llavors s'han duit a terme dos programes de reallotjament, el primer entre 1995 i 1999, i el segon entre 2001 i 2005. Ara, viuen allà unes 500 persones. En aquest sentit, Grosske confirmà que es posarà en marxa un tercer programa de reallotjament i d'inserció laboral, mesura a la qual dóna suport una part de les persones que viuen allà, mentre que altres famílies prefereixen quedar i que es rehabiliti Son Banya.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris