algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

El Consell preveu tapar el forat de 22 milions d'euros de s'Institut en dos anys

Un pla de sanejament preveu congelar la plantilla i rebre aportacions de Govern i Madrid

El Consell pretén liquidar en dos anys el dèficit de 22 milions d'euros que deixà el PP a s'Institut. Així ho preveu el Pla de Sanejament Financer que ha dissenyat el nou equip del Pacte i que preveu, per fer-ho possible, congelar la plantilla durant aquest temps i rebre més aportacions del Govern balear i del central a través de nous convenis. El conseller insular de Benestar Social i president de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (el substitut de s'Institut), Jaume Garau, revelà ahir aquests propòsits en la presentació dels seus pressuposts per al 2008, que assoleixen un total de 97'9 milions d'euros, la tercera part de tot el que disposarà el Consell i un 18'5% més que enguany.

L'increment és el més fort que ha tengut l'Institut des de la seva creació, tenint en compte la reestructuració d'aquest organisme, que ja no controla les àrees d'esports, promoció sociocultural i igualtat. Així, l'àrea de Serveis Socials, amb 41'9 milions, és la que gestiona més pressupost (un 42'8%), però és l'àrea de Protecció al Menor i Atenció a la Família, amb 19'5 milions, la que més creix (un 43'4%). La vicepresidenta de l'Institut i consellera de Juventut i Igualtat, Josefina Ramis, advertí però que durant el 2007 s'haurà gastat en aquesta darrera àrea més dels 13'6 milions pressupostats i, per tant, l'increment tampoc serà tan fort. Precisament aquestes variacions en la despesa explicarien en part, segons Ramis, el dèficit que s'ha generat. Tant ella com Garau destacaren, com a novetat, la creació de noves places. En l'àmbit de Benestar Social, l'Institut ampliarà de 51 el nombre de places residencials concertades per a l'acolliment i assistència de persones discapacitades i, per això, dedicarà 3'8 milions més que en l'anterior exercici.

També està previst ampliar amb 15 més el nombre de places residencials concertades per a l'acolliment i assistència de menors. Això fa augmentar aquesta partida en 2'3 milions. No es preveu, en canvi, augmentar les places pròpies de l'Institut per a gent gran, però sí que es pretén firmar un conveni amb el Govern per augmentar les concertades. D'altra banda, l'Institut també augmenta més d'un 30 per cent el pressupost d'ajudes a les famílies acollidores de menors, que passa a ser d'1'5 milions. En l'actualitat hi ha un centenar d'acollides en famílies alienes i unes 300 en famílies extenses, que són amb familiars del propi menor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris