algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
15°

Més del 50% d'empreses familiars deixaria entrar externs en la gestió

Avui s'inicia a Palma el X congrés estatal d'aquestes companyies

Un 55 per cent de les empreses familiars es plantejaria contractar una persona externa per succeir l'actual direcció. Aquesta és una de les conclusions de l'informe «L'empresa familiar a Espanya 2007» elaborat per l'empresa PricewaterhouseCoopers. La publicació d'aquest estudi coincideix amb l'inici del X congrés nacional de l'empresa familiar que se celebra a Palma des d'ahir i fins demà. Aquest esdeveniment gaudirà avui de la presència del secretari general del PP, Mariano Rajoy, i del guanyador del Nobel de la Pau, Al Gore. Demà el president del Govern central, José Luis Rodríguez Zapatero, clausurarà les jornades.

El relleu generacional és un dels principals problemes que ara es planteja en el si de les empreses familiars, una tipologia de companyies de les quals Balears té molts exemples d'èxit. Així el 40 per cent dels enquestats preveu canvis en la propietat de l'empresa i, d'aquests, més del 60 per cent espera passar-li el relleu a la pròxima generació familiar.

No obstant això, aquest no és l'únic aspecte a afrontar. L'estudi destaca altres mancances de les empreses familiars, que la meitat d'aquestes no disposa d'un acord familiar que reguli les condicions de sortida i entrada a la companyia dels membres de la família. En aquest sentit, posa de manifest que és necessari pendre distància dels conflictes que sorgeixen a les empreses familiars per compendre la dinàmica del negoci i veure com interactuen. Així, lamenta que vuit de cada deu empreses no tenen mecanismes de resolució de conflictes entre els components de la família.

PricewaterhouseCoopers qualifica «d'alarmant» que més de la meitat de les empreses familiars no tinguin un protocol escrit «per regular el bon govern de la companyia, garantir la seva supervivència i la projecció futura».

Els principals reptes pel creixement d'aquests negocis es troben, en primer lloc, en el desenvolupament d'una estratègia de negoci, la contractació i retenció del personal, la limitació de la capacitat directiva i la identificació dels negocis per adquirir.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris