nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
11°

Els militars de Son Tous marxaran de Mallorca quan el quarter tanqui

En cinc mesos Defensa ha de decidir què fer amb les instal·lacions

XAVIER GISPERT ZEGRÍ. Palma.
Tot el personal militar que encara ara està concentrat al quarter de Son Tous (Palma) serà destinat properament a diferents indrets de la Península, segons confirmà la Comandància General de les Balears. El passat 27 de setembre el Ministeri de Defensa espanyol signà un ordre de tancament per desmantellar aquest quarter i procedir al seu tancament definitiu. Al quarter de Son Tous hi presten els seus serveis un centenar de persones, comptant tot el personal civil i militar que hi treballa.

Els almanco 50 militars que hi ha no podran romandre a les Balears després que el quarter sigui desmantellat ja que, de moment, no hi ha cap plaça vacant. Per tant, hauran de ser redistribuïts per diferents indrets de la Península. Per la seva banda, el personal civil sí que serà destinat a diferents unitats militars amb seu a Mallorca.

Les portes de la unitat de Son Tous quedaran definitivament tancades a partir del primer de gener de 2008, quan es posarà en funcionament una comissió liquidadora de material i instrumental divers. Aquesta comissió treballarà a Son Tous fins el mes d'abril de 2008. Però segons la normativa vigent, abans del mes de març el Ministeri de Defensa ja hauria d'haver pres una decisió respecte la destinació de les instal·lacions desmantellades a Son Tous. Aquestes passen a ser potestat del Ministeri de Defensa, i de moment, a Madrid no saben quin serà el seu proper destí. L'ordre signat per Defensa per procedir al tancament d'aquest quarter forma part d'un Reial Decret publicat en 2006 a nivell estatal.

La normativa fa referència a les infraestructures que les Forces Armades utilitzen per tot l'Estat i afecta a unitats armades de l'exèrcit de l'aire i de terra.

Pel que fa a les Balears, l'aplicació del Reial Decret es troba en un moment de transició. Però està previst que l'1 de gener de 2010 a Balears només hi quedi una agrupació mixta (formada a partir de diferents unitats) i un quarter general, que tindran seu a Palma i es conformaran sobre la base de l'actual règim d'infraestructures de Palma 47. Ara per ara, encara no es té coneixement de quina serà la proporció de personal d'artilleria i d'enginyers que formaran part de la nova agrupació de les Illes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris