algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Salut treballa en un pla de xoc a Atenció Primària perquè 'ha tocat fons'

Vicenç Thomàs anuncià millores en les infraestructures i més finançament

59192

La conselleria té previst un important programa de manteniment de les instal·lacions ja existents a Atenció Primària.

La Conselleria de Salut ha anunciat un important pla de millores per a l'Atenció Primària degut a la situació en què es troben molts de centres de salut de les Illes.

En paraules del propi conseller de Salut, Vicenç Thomàs, «la situació que es viu a Atenció Primària, on aconseguir cita pel metge de família és una autèntica odissea, amb demores sovint superiors a una setmana i amb uns professionals desmotivats, fins i tot abatuts, demostra que s'ha tocat fons».

Per poder iniciar tots aquests projectes el Servei de Salut de les Illes (Ib-Salut), té previst incrementar un 10 per cent el pressupost que es destinarà a Atenció Primària, ja que aquests serveis han estat «abandonats» durant els passats quatre anys i ara necessiten una important injecció econòmica per poder dur a terme tots els projectes prevists per l'Executiu en aquests serveis.

Per aquest motiu, el conseller assegurà que abans de finals d'any s'haurà redefinit «un ambiciós pla d'infraestructures» on s'incorporaran entre d'altres actuacions, les obres d'ampliació dels centres de salut de Son Gotleu i del Rafal a Palma; a més de la nova construcció del centres del Camp Rodó, Artà i Son Servera, també a Mallorca. A Menorca, Maó tindrà el 2008 un nou centre de salut i a Eivissa es farà el centre de la Colomina
També està en projecte un gran ventall d'ampliacions que es faran a Lloseta, Maria de Salut i d'altres que estan pendents de les cessions de solars per part dels consistoris.

A tot això s'han d'afegir els que ja s'estan construint en aquests moments, alguns d'ells amb un notable retard com el de Pere Garau, l'Escola Graduada, Aragó, Bendinat, Palmanova, Can Picafort, Eivissa vila, Sant Josep, Sant Jordi o Sant Antoni.

Però un dels projectes més ambiciosos que durà a terme aquesta conselleria durant la legislatura és el de manteniment de les instal·lacions, perquè com assegurà el conseller, cada vegada estan «més degradades» i moltes d'elles es troben en un estat de conservació que obliga a fer-hi intervencions, a vegades mínimes, «però que són molt importants des del punt de vista de la dignitat dels treballadors que hi fan feina i de les persones que hi són ateses» afirmà Thomàs. Finalment, està previst finalitzar la implementació de la recepta electrònica a Mallorca i a Menorca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris