algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Educació crearà un Institut per a la convivència i l'èxit escolar

L'organisme serà més pràctic que l'Observatori i actuarà als centres

El Govern treballa en l'elaboració d'un decret que crearà un Institut per a la convivència i l'èxit escolar, que substituirà l'Observatori per a la Convivència que existeix en l'actualitat. La consellera d'Educació, Bàrbara Galmés, va exposar les línies de treball d'aquest nou organisme en la inauguració de les primeres Jornades de Plans de Convivència, organitzades per la Federació de Pares i Mares de Mallorca i que varen tenir lloc ahir durant tot el dia al Casal de Cultura d'Inca.

Galmés explicà que amb aquesta iniciativa el Govern pretén tenir una eina més pràctica que l'actual Observatori. «L'Institut disposarà d'una unitat per a la convivència que integrarà un equip especialitzat al qual es podrà demanar ajuda, i també un equip d'intervenció amb tècnics i juristes que es desplacin a centres educatius que hagin d'afrontar un moment puntual complicat», explicà Alfonso Rodríguez, que s'encarrega de coordinar la creació de l'Institut.

A més d'aquesta eina, la Conselleria vol que l'Institut treballi amb plans de millora de l'èxit escolar específics per a cada centre. Així, es pretén incentivar que alguns col·legis o instituts s'obrin els horabaixes per a activitats lúdiques que ajudin a fomentar la socialització. «En alguns centres falten elements d'integració, que són importants per prevenir conflictes, i volem fer feina també en la prevenció», afirmà Galmés.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris