nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

El nou amfiteatre de la murada estarà enllestit el proper mes

Les grades tenen capacitat per acollir un total de 400 espectadors

ELENA BALLESTERO. Alcúdia.
El fossar de la murada d'Alcúdia deixa pas aquests dies a un complet amfiteatre amb capacitat per acollir 400 espectadors. El projecte posa el colofó a la reforma de la zona emmurallada iniciada durant la legislatura passada, després d'haver trobat davall l'asfalt el pont que donava accés a la quarta porta de la ciutat, la coneguda com a porta Roja. En una primera fase, l'Ajuntament i el Consell assumiren el repte d'excavar completament el pont, fins a deixar-lo al descobert, i aprofitaren l'actuació per destapar tot el fossar dels voltants, cosa que ha atorgat una gran majestuositat al bastió. A més, s'hi construí una passarel·la de fusta que permet passejar per damunt d'un tram del fossar.

Les possibilitats que oferia tanmateix aquest nou descobriment anaven més enllà, i és que des del primer moment els tècnics i els polítics apostaren per aprofitar el nou espai que quedava descobert, al fossar, per habilitar un teatre a l'aire lliure.

Iniciatives com el Via Fora, amb el qual l'Ajuntament d'Alcúdia aposta cada any per donar a conèixer la història de les seves muralles, guanyaran així un escenari de luxe. L'obra, que s'executa ara, estarà llesta en un termini aproximat d'un mes i consisteix en la construcció d'unes grades de formigó vist amb capacitat per a 400 espectadors, incloent-hi un acabat de marró clar a la part del fossar situada entre els ulls del pont i la graderia. Aquesta capa de formigó tintat cobreix tot un entramat de cables que servirà per instal·lar els focus que requereix un teatre d'aquest tipus, tot això reduint al mínim l'impacte de les instal·lacions, que queden del tot soterrades.

A pesar del mal temps, que ha endarrerit notablement els treballs a la zona, la graderia i l'escenari comencen a ser fàcilment visibles. El nou espai ofereix una possibilitat doble, la d'ubicar els actors damunt o davall el pont, d'acord amb les necessitats de cada obra. Encara que es tracta d'un teatre pensat principalment per a l'estiu, el batle, Miquel Ferrer (UM), ja ha avançat que no haurem d'esperar fins aleshores per veure-hi representacions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris