algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Esquerra aprova prioritzar aliances en clau nacional per a les generals

És una de les esmenes balears acceptades a la Conferència Nacional

Q.TORRES. Palma.
Esquerra Republicana aprovà ahir a Barcelona una ponència estratègica que insta treballar per a la consecució d'un Estat propi «al conjunt dels Països Catalans», incloent les Illes Balears. El document incorpora també directrius a més curt termini i, a petició de les seccions locals de l'arxipèlag, s'incideix en la necessitat de donar prioritat, a les illes, a aliances en clau nacional de cara a les eleccions generals del proper març.

D'aquesta manera, es comença a plasmar en documents estratègics la tendència d'Esquerra d'optar més per una coalició de caire «sobiranista» a les properes generals i de no integrar-se en una reedició de Progressistes "la coalició amb el PSM i EU-EV". Una tendència que s'acabarà de concretar en una propera assemblea de la formació i que pot conduir Esquerra a fer una coalició amb Entesa i, potser també, amb UM.

Ahir, també s'incorporaren a la ponència esmenes que proposen l'establiment de «mecanismes de solidaritat entre els diferents territoris dels Països Catalans. En total, s'incorporaren el 80% d'esmenes presentades per les seccions locals de les Balears. El president d'Esquerra-Illes, Joan Lladó, es mostrà «satisfet» per aquest fet i destacà «l'aposta clara per la via sobiranista enfront dels falsos intents per la via federalista que ens prometia "José Luís Rodríguez" Zapatero, que s'ha vist que no ens duran enlloc».

Al marge de Lladó, participaren en la Conferència uns 50 militants de les Illes, entre ells el director general d'Innovació Educativa, Josep Serra, la gerent del COFUC, Cathy Sweeney, i el director insular d'Emergències, Miquel Àngel Sureda. El vicepresident d'Esquerra-Illes i secretari de Política Lingüística de la Generalitat, Bernat Joan, presidí la Conferència.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris