algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Entesa prefereix UM, ERC i PSM però no descarta un pacte amb EU

Aposta per una coalició nacionalista àmplia amb vista a les generals

Entesa per Mallorca deixa la porta oberta a negociar una possible entrada d'Esquerra Unida en una coalició nacionalista àmplia amb vista a les pròximes eleccions generals. No obstant això, Entesa prioritza com a socis UM, PSM, ERC i el PSM de Menorca, i no convocarà Esquerra Unida per negociar. «Pensam que un partit que depengui de Madrid, com és el cas d'Esquerra Unida, no ha de formar part d'una coalició nacionalista, però en principi hem decidit no tancar-nos a res i si decideix presentar-se com a Bloc, el Bloc no depèn de Madrid i és una qüestió de la qual es podria parlar. Deixam totes les possibilitats obertes i veurem com evoluciona el tema». Gabriel Huguet, president d'Entesa, explicà així, després del segon congrés d'Entesa, celebrat a Inca, la posició del seu partit amb vista a iniciar negociacions amb la resta de forces nacionalistes per presentar una llista única i aconseguir un diputat autonòmic en els comicis generals.

Tampoc no descarta Entesa una coalició electoral de la qual no formin part alguns dels socis que ara consideren (el PSM, UM i ERC). «Estam oberts a pactar amb tots, encara que pensam que com a mínim hi hauria d'haver dos partits més perquè sigui una coalició àmplia, però tot es pot negociar», afirmà Huguet.

Huguet explicà que «hem volgut deixar una porta oberta a la negociació, que sabem que serà complicada, tenint en compte a més que UM està pendent d'un relleu que es decidirà en un congrés en el qual no sabem què passarà, i també estam pendents de veure com es pronuncien el PSM i el PSM de Menorca. Veurem com evoluciona això».

Entesa dugué a terme al claustre de Sant Domingo d'Inca el segon congrés de la seva formació, en el transcurs del qual renovà la junta directiva, a la qual s'han incorporat dos nous vicepresidents, que donaran suport al president i al secretari general.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris