nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

El PP adverteix a ZP que té fins al març per «complir a Balears»

Els populars reclamen 1.000 milions més als pressuposts estatals

El Partit Popular considera que el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, encara «no ha complit» tots els seus compromisos per a Balears anunciats durant els darrers quatre anys i l'instà a fer-ho aviat perquè, advertí, només li queda temps fins a les eleccions generals, en el mes de març, quan els populars confien que deixi la Moncloa.

La diputada popular per Balears en el Congrés, Maria Salom, assegurà que els incompliments de Zapatero es tradueixen en que els Pressuposts Generals de l'Estat (PGE) per a 2008 «castiguen un any més» a les Ille i les manté «a la coa» en matèria d'inversions. Per això el seu grup parlamentari ha presentat un conjunt d'unes 50 esmenes al projecte de llei que, en el cas d'aprovar-se, representarien uns 1.000 milions d'euros més per a Balears respecte dels 300 pressupostats ara.

Salom també acusà ahir el president de l'Executiu autonòmic, el socialista Francesc Antich, d'estar «badant» a l'hora de reclamar i concretar inversions de l'Estat a les Illes; mentre que altres comunitats autònomes com Catalunya i Andalusia, que també, com les Balears, han reformat el seus estatuts, sí que ja han aconseguit traslladar per a 2008 un augment considerable d'inversions estatals. «Sembla més preocupat en els 'marrons' interns del seu Govern que en defensar els interessos de Balears», acusà la diputada.

Les esmenes del PP es centren de forma especial en els ministeris de Foment "reclama les anualitats del primer conveni de carreteres" i de Medi Ambient, al que planteja sengles convenis per recuperar el litoral i comprar finques de 12 i 40 milions respectivament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris