algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
13°

La Sindicatura detecta subvencions del Consell i s'Institut de 2004 no justificades

L'Executiu, en mans d'UM, atorgà a dit un 90 per cent dels ajuts i l'òrgan del PP, gairebé la meitat

L'informe de la Sindicatura de Comptes que fiscalitza la gestió del Consell de l'any 2004 detecta subvencions sense justificar concedides tant per l'administració general, gestionada per UM, com per s'Institut, controlat pel PP. L'òrgan veu un ús injustificat de les subvencions a dit, que sumen el 90% de les atorgades pel Consell i el 45% de s'Institut.En les subvencions amb concurs, la Sindicatura troba deficiències en les convocatòries i manca de documentació en els expedients. En el cas del programa «Conèixer la Dragonera», dotat amb 19.975 euros, es detecten ajuts justificats fora de termini i amb justificants que no tenen relació amb l'activitat subvencionada.

Pel que fa a les subvencions a dit, troba expedients on no es justifica l'exclusió dels principis de publicitat i concurrència i detecta deficiències en la justificació a 14 dels 16 expedients analitzats, que suposaren ajuts per un total d'1'8 milions d'euros.En les subvencions de s'Institut les deficiències són nombroses. No consta que s'hagi publicat la convocatòria d'ajuts a gent gran "125.237 euros" ni consta documentació que acrediti la realització de part de les activitats subvencionades. La situació és repeteix amb els ajuts a activitats esportives "7.001 euros" i als serveis socials "22. 774 euros".

En el cas de les subvencions a dit es repeteixen les deficiències. Els deu expedients revisats "sumen 3'7 milions" manquen de justificació. Un expedient d'ajut de 998.000 euros al Comitè de Temps Lliure, presenta múltiples mancances: 27.000 euros justificats amb activitats d'un any anterior; 376.000 més sense justificants definitius... En altres casos les entitats subvencionades no poden justificar-ho tot.

L'òrgan recomana que just s'atorguin subvencions sense concurs quan estigui justificat i aconsella «efectuar un estricte seguiment dels resultats obtinguts i de la justificació» i «si s'escau, realitzar el corresponent procediment de reintegrament».En total, les subvencions atorgades per l'administració general, controlada per UM, sumaren 13'5 milions: 1'4 milions (el 10%) prèvia convocatòria i 12'1 (90%) a dit, tot i que 5'5 milions foren per a entitats depenents del Consell i Tirme. S'Institut atorgà 1'6 milions (un 14%) amb convocatòria i 5'1 milions (un 45%) sense.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris