muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

El Govern assumirà els danys que no quedin coberts pels doblers de l'Estat

Antich ho digué des d'Esporles, un dels pobles afectats per les violentes tempestes de dimecres

62662

El batle d'Esporles (esq.) exposa a Antich les conseqüències principals del temporal. Fotos: A.S.

El president Antich anuncià ahir que els doblers que aportarà el Govern serviran per cobrir tots els danys que no estan prevists en les ajudes que ha aprovat el Govern de l'Estat. Després de visitar els indrets més devastats d'Esporles, una de les poblacions més castigades per les tempestes de dimecres, el president Antich es referí a les ajudes previstes per als afectats per aquest segon temporal violent, i assegurà que «el decret aprovat pel Govern central dóna resposta a molts de danys a través de Protecció Civil». També, assegurà, en relació amb infraestructures municipals que han quedat fetes malbé.

D'altra banda, comentà Antich, el Govern avalua tots mals que provocà el temporal amb l'objectiu d'aprovar una altra línia d'ajudes per complementar les de l'Estat. «Intentarem cobrir tot allò que no s'ha previst en el decret de l'Estat», insistí Antich, tant pel que fa a qüestions d'agricultura com per a temes més civils, recordà.

El president evità parlar ahir del terminis de temps que cal esperar per començar a veure arribar els doblers del Govern i de Madrid. Preferí ser cautelós, i recordà que primer ha de passar tot el procés de valoració i avaluació dels danys, encara que la intenció sigui «fer-ho tot com més aviat millor», recalcà. Antich es desplaçà ahir a Esporles juntament amb la consellera d'Interior, Maria Àngels Leciñena, i el conseller de Presidència, Albert Moragues, per reunir-se amb el batle de la localitat, Miquel Ensenyat, i altres membres del Consistori municipal.

Ensenyat es referí a alguns dels desastres més greus que ha patit Esporles, i assegurà que té confiança en els ajuts que han d'arribar de Madrid i del Govern: «Parlam d'inversions molt fortes per a un ajuntament petit», digué.

Segons el batle, la depuradora ha quedat inservible, molt de material municipal està fet malbé perquè s'inundà el magatzem, l'asfalt ha quedat molt malparat per culpa de les riuades amb pedra i, a més, ja hi ha devers 70 particulars que han presentat reclamacions a l'oficina municipal habilitada a l'efecte. Antich pogué veure ahir personalment tots aquests danys, que qualificà de «molt importants», i recordà que les corresponets conselleries del Govern, les ajudes de l'Estat i Protecció Civil volen donar resposta a tots aquests casos. El president també féu ahir una menció de les víctimes mortals dels dos darrers grans temporals que ha patit Mallorca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris