nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Els embassaments recolliren més de 100 l/m2 i es troben al 61'84 per cent de la seva capacitat

Les fortes pluges han permès que Cúber i el gorg Blau estiguin sis punts per sobre de l'any passat

L'embassament del gorg Blau i el de Cúber, que són gestionats per l'Ajuntament de Palma, reberen cada un més de 100 litres d'aigua per metre quadrat, la qual cosa ha incrementat en tres punts el nivell d'aigua embassada just en tres dies. 'aquesta manera, el volum emmagatzemat se situa ara en el 61'84 per cent del total, la qual cosa representa un increment de sis punts en relació amb el mateix període de 2006.En un comunicat, Emaya qualifica aquest percentatge d'«altament positiu», si es considera que acabam d'entrar en els mesos més plujosos. L'empresa municipal detallà que el mes d'octubre se situa com el segon de l'any quant a captació d'aigua als embassaments amb 172 l/ m2, tan sols superat per les intenses precipitacions registrades el mes d'abril, durant el qual es captaren 388 litres per metre quadrat.

Emaya assenyalà que el gorg Blau es troba al 55'10 per cent de la seva capacitat, amb 4'056 milions de metres cúbics, mentre que el l'embassament de Cúber es troba al 72'52 per cent amb 3'368 milions de metres cúbics d'aigua acumulada.D'aquesta manera, Emaya revela que en total ambdós pantans es troben al 61'84 per cent de la seva capacitat amb un volum d'aigua embassada de 7'424 milions de metres cúbics i, en aquest sentit, l'empresa municipal subratlla que aquestes xifres són «importants», ja que l'any passat el nivell d'ambdues instal·lacions per aquestes dates era del 55'74 per cent.

D'aquesta manera, l'empresa expressa la seva «satisfacció» per la situció actual dels embassaments, com també per la «important recuperació» d'aqüífers, pous i fonts. Tanmateix, i no obstant això, assenyala que manté la demanda d'aprofitar sense tudar-ne u bé «escàs» com és l'aigua.D'altra banda, ha informat que a causa de les fortes pluges d'ahir, un total de 70 operaris d'Emaya actuaren en punts conflictius de la zona de la Llonja, Can Pastilla i l'Arenal.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris