muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

Armengol destaca que en cent dies ha complit més de deu promeses

Oblida que ha apujat la taxa dels fems quan va dir que la devallaria

El Pacte del Consell de Mallorca ha complit en els primers cent dies almenys deu compromisos adquirits en campanya electoral o manifestats en el discurs d'investidura. Així ho afirmà ahir la presidenta de la institució insular, Francina Armengol, que s'oblida de citar quin ha estat, fins ara, l'incompliment més sonat: l'augment de la taxa dels fems en un 26% quan havia dit que treballaria per devallar-la.

Armengol féu, amb un acte institucional al Consell, els seus primers cent dies com a presidenta d'un govern integrat per PSIB, Bloc i UM. Igual que féu el president Antich, reuní tots els alts càrrecs de la institució insular al saló de plens, però no convidà l'oposició del PP.En el seu discurs, destacà que en els tres primers mesos ha convocat l'Assemblea de batles i batleses, ha signat el conveni de carreteres amb el Ministeri de Foment i ha aturat el projecte de Son Real, a Santa Margalida, on s'hi preveia la construcció d'un camp de golf i d'un hotel.

Cità el conveni signat amb els motoristes per eliminar les polèmiques barreres de seguretat de les carreteres; la creació de l'Oficina d'Informació Territorial i el Pla d'Ajuts als Ajuntaments perquè s'adaptin al Pla Territorial; la creació d'un departament de Benestar Social i el canvi de s'Institut en l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS); la priorització de la política social en els pressuposts vinents; la professionalització dels mitjans de comunicació públics; la reobertura dels plens al públic; o la publicació de llistes d'espera de les residències.

Armengol agraí la tasca dels alts càrrecs, que formen «un equip sòlid format per persones que estimam el país», i els instà a no devallar el ritme. També destacà que en aquests cent dies s'ha demostrat que «els engranatges d'aquest govern funcionen» i s'han pogut assentar «algunes bases sòlides» del que serà un nou model de gestió.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris