algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Educació iniciarà un pla de tercera llengua a canvi del trilingüisme

Galmés anuncià la creació de 2.000 places d'escoletes públiques

M. QUES.Palma.
La consellera d'Educació, Bàrbara Galmés, anuncià ahir la posada en marxa, a partir del pròxim curs, del Pla de tercera llengua, que substituirà el Decret de trilingüisme.Galmés, que realitzà aquest anunci en la seva compareixença en la Comissió d'Educació al Parlament, explicà que amb aquest pla es pretén reforçar l'ensenyament de llengua estrangera, amb la introducció de «l'ensenyament en una llengua estrangera d'una matèria del currículum de les diferents etapes».

Aquest projecte tindrà dues vessants: docents i alumnes. Per als primers, s' hi incorporaran mesures relatives a la inclusió de l'anglès en les carreres que tenguin sortida laboral al món de la docència, i a l'exigència progressiva del coneixement d'aquest idioma per incorporar-se a la carrera docent.Quan a l'alumnat, es tracta de millorar la presència de l'anglès en el currículum, per la qual cosa s'inclourà en l'educació infantil i se n'impartiran més hores tant a Primària com a Secundària. Per a aquest pla, s'ha reservat una partida pressupostària de 2'18 milions. D'altra banda, Galmés recordà que la Conselleria té un deute de més de 57 milions, dels quals 12 són de l'Ibisec.

Un altre anunci de la responsable d'Educació fou la creació de 2.000 places per a infants de 0 a 3 anys al llarg del pròxims quatre anys.En aquest sentit, Galmés assegurà que ja existeix un esborrany de decret per a l'ampliació d'aquesta xarxa. Els grups parlamentaris es mostraren satisfets de la intervenció de Galmés, si bé destacaren el dèficit de finançament del sistema educatiu balear tot i els esforços realitzats pels executius autonòmics. Per la seva banda, el diputat del PP i exconseller d'Educació Francesc Fiol expressà els seus budtes sobre els projectes presentants.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris