algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Joaquín Rabasco: «Potser partesc per tornar després amb més força»

Segons el líder d'ASI, el seu substitut serà lliure a l'hora de pactar

V. MALAGON. Llucmajor.
La dimissió de Joaquín Rabasco com a regidor de LLucmajor ha agafat tothom per sopresa, encara que ell sosté que era «una decisió ja presa», que només postergà el procés judicial. «Vaig voler resistir davant d'una campanya de desprestigi».

"Idò li han durat cent dies les ganes....
"He esperat cent dies perquè sempre vaig tenir la il·lusió que els judicis que tinc pendents sortissin després de les eleccions. Però encara va per llarg. No esperaré cap altre any. Si el meu poble (l'Arenal) s'hagués bolcat amb mi, moralment no podria anar-me'n mai. Però el meu poble va creure més les mentides del PSOE i d'El Mundo que el meu programa electoral.

"Qui s'alegrarà més de la vostra marxa?
"Jo crec que el qui més se n'alegra és el PSOE, sempre a ròssec dels vots d'ASI. Però que no es creguin que amb la meva marxa ASI desapareix. M'encarregaré que en les pròximes eleccions també entrem en el Parlament. És a dir, marxo, potser, per tornar amb més força.

"És a dir, que no renuncia a la política.
"No. Jo vaig néixer polític i em moriré polític.

"Malgrat el que diu del PSOE, segons vostè els va oferir governar Llucmajor, com lliga una cosa amb l'altra?
"Una cosa és la política parlamentària i una altra la municipal. El PSOE no volgué assumir la responsabilitat de la batlia. Per tant, ha de governar la llista més votada, el PP.

"Pactarà ara ASI amb el PP o el PSOE?
"Una de les condicions que he posat al meu número dos és que sigui lliure en les seves decisions.

"Què opina del batle, Lluc Tomàs?
"És un bon home, li falta un poc la mala llet de Joaquín Rabasco. No el tenc com un bon polític, sí com a bona persona, que és l'important.

"Vostès estan acusats junts.
"Ens posà en embolics el PSOE, que encengué la metxa amb unes acusacions que estam esperant que encara es provin. Trobaren un filó.

"No temeu el judici?
"No, en absolut. Tan de bo surti demà mateix. Ara hauran de posar damunt la taula el que hem fet, el suborn, la malversació de fons.

" Amb què us quedau?
"Amb els 20 anys. En aquest poble no hi havia res. Si hagués tingut més regidors, aquest poble seria la «repanotxa».

" Què s'ha quedat amb ganes de fer?
"L'única cosa que em sap greu és anar-me'n amb un judici pendent, perquè n'agafaria algun per la pitrera i li diria: Veus com no tenies raó?

"Podrieu haver aguantat un poc més.
"M'agradaria que algú posàs damunt la taula una mínima prova que me'n vaig per por. Si algú fuig és perquè té la vida resolta. Jo vaig arribar sent un home pobre i me'n vaig sent un pobre home.

"A què vos dedicarereu ara?
"De moment a la meva mare, i a acabar d'escriure el llibre, que es diu Proceso a un Foraster.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris