nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
12°

Devuit anys i mig de presó per matar a tirs un jove a Manacor l'any 2005

L'Audiència de Palma aplica penes severes als dos assassins de Julio Camacho, «Julito»

66416

Els dos condemnats, durant el judici realitzat a l'Audiència de Palma.

L'Audiència de Palma ha condemnat Pedro Roselló Riesgo i Francisco Piñas Lliteras a desset anys de presó per l'assassinat amb tirs d'escopeta de Julio Camacho Nova el migdia del 15 d'octubre de 2005 a la finca ses Covetes, de Manacor.La sentència emesa pel magistrat que va presidir en el seu moment el tribunal del jurat per aquesta causa, afegeix un any i mig de presó per a cada un dels condemnats, pel delicte de tinença il·lícita d'armes, i una indemnització solidària de 60.000 euros per als hereus de la víctima.

Una vegada declarats culpables pels components del jurat, Pedro Roselló i Francisco Piñas estaven pendents únicament de la decisió del jutge a partir de les penes sol·licitades pel fiscal i per l'acusació particular, que variaven entre denou i vint anys per assassinat i tres per tinença ilícitia de l'arma amb la qual cometeren l'assassinat, enfront de les sol·licituds dels seus lletrats d'absolució per a Francisco, que no va estrènyer el gallet, i amb prou feines d'uns mesos de presó per a Pedro, executor de l'assassinat, per atenuants de desequilibri mental.La sentència assumeix no tan sols que no concorren en cap dels acusats circumstàncies que hagin d'atenuar la pena, sinó que els considera a ambdós responsables en el mateix grau de la mort a de Julio Camacho a tirs.

La sentència dóna per provat que el 15 d'octubre de 2005, els dos acusats concertaren un pla per posar fi a la vida de la víctima. Així, devers les 12.00 hores d'aquell dia, Pedro R. esperava l'arribada de Julito, i Francisco estava amb una escopeta carregada i muntada a la finca ses Covetes de Manacor. Pedro R., «de manera sorpresiva, se situà davant ell i, amb la intenció de causar-li la mort, féu immediatament un primer tir» i que després «disparà una segona vegada quan Julio havia tornat per fugir».L'escopeta utilitzada era una arma il·legal, amb els canons i la culata retallats, i se sospita que havia estat adquirida per un dels inculpats un parell de mesos abans.Julio Camacho Nova, de 30 anys, va ser trobat sense vida a la finca esmentada. La troballa la va fer un pagès que anava de camí cap a la seva finca. La víctima presentava diversos trets efectuats amb l'escopeta de caça.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris