algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

El Govern crida a la calma i demana a la ciutadania que no creï alarmisme

Interior activa un dispositiu de seguretat i munta un gabinet de crisi per fer front a la tempesta mitja hora abans de produir-se

La consellera d'Interior, María Àngeles Leciñena, comparegué ahir quan eren les tres del migdia, davant els mitjans per tranquil·litzar la població i per donar compte del dispositiu de seguretat i del gabinet de crisi que el Govern activà per fer front al temporal.«Des que es produí la tempesta de dia 4 d'octubre, sembla que hi ha una preocupació creixent per qüestions meteorològiques en la societat balear», afirmà la consellera.

«Des del Govern volem donar un missatge tranquil·litzador a la societat. Per això és necessària la implicació de tota la ciutadania en aquesta causa i evitar, en la mesura en què sigui possible, crear alarmismes sense que estiguin fonamentats», assegurà Leciñena.La cap d'Interior comparegué juntament amb Agustí Jansà, director del Centre Meteorològic de les Balears, que explicà de primera mà quin havia estat el recorregut que havien fet les tres tempestes que travessaren Mallorca de manera simultània.

Així i tot, Leciñena donà una sèrie de consells per evitar possibles tragèdies. La consellera recomanà retirar els vehicles de les zones susceptibles d'inundar-se, allunyar-se de torrents i barrancs i no estar damunt ponts.La consellera també recordà que el telèfon 112 tan sols s'havia de fer servir per a casos d'emergència i, en cap cas, per demanar informació, ja que hi ha altres telèfons que ofereixen aquest servei.

D'altra banda, des de la Conselleria d'Interior també recomanaren que només s'utilitzàs el cotxe en casos que fossin de màxima necessitat.Des de la Conselleria de Medi Ambient, feren mobilitzar una cinquantena de treballadors d'Ibanat (Institut Balears de la Naturalesa) per tal de retirar materials i arbres caiguts que es concentraven sobretot al poble d'Esporles i al de Puigpunyent.

Així mateix, el conseller de Medi Ambient es desplaçà a les zones afectades juntament amb altres membres de l'Executiu autonòmic, per comprovar els desperfectes provocats per la tempesta.Grimalt pogué confirmar que l'estat dels torrents era bo i afirmà que «havien aguantat bé les pluges».Tanmateix, el conseller reconegué que a Puigpunyent, la confluència del torrent de Son Puig i el de sa Riera fou crítica i que l'elevada pluviometria de 109 l/ m2 provocà que els terrenys dels voltants s'inundassin.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris