algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Joaquín Rabasco dimiteix com a regidor de l'Ajuntament després de vint anys

L'edil d'ASI se'n va pendent de ser jutjat en la causa que també implica el batle Tomás

88350

Rabasco durant la firma de la seva carta de dimissió davant del secretari municipal. Fotos: P.B.

«Vint-i-un anys són molts. He passat la part més bonica de la meva vida treballant com a regidor de Llucmajor». Joaquín Rabasco vol deixar clar que deixa l'Ajuntament per cansament i rebutja amb contundència que la decisió tingui res a veure amb els set delictes pels quals està imputat i pels quals encara espera que es fixi la data del judici oral.«En tot cas, el contrari. Si em vaig presentar a les eleccions municipales va ser per això. Si no haguessin muntat aquesta campanya contra mi, ja me n'hauria anat», afirma. Rabasco va encapçalar la llista de l'Associació Social Independent (ASI) per cinquena vegada a les municipals de maig.

En els esmentats comicis, el partit de Rabasco va obtenir una acta de regidor; la qual cosa trenca l'empat entre els onze edils del Partit Popular i els onze que sumen els set del PSOE, els dos del PSM i el d'UM. La seva abstenció va permetre la reelecció de Lluc Tomás al capdavant del consistori.Precisament, els destins de Tomás i de Rabasco estan units judicialment. El ja exregidor està imputat per set delictes, per una presumpta trama de desviació de doblers de les arques municipals. En la causa l'acompanya el batle, qui la Fiscalia acusa d'aprovar factures sense contracte dels expedients portats per Rabasco. El procés està encara pendent que es fixi data per al judici oral.

El líder d'ASI atribueix la imputació judicial, en el seu escrit de dimissió a: «la conjunció de mercenaris chusqueros i dirigents d'institucions, per intentar arrossegar-me al precipici del descrèdit tenebrós, durant els darrers interminables anys». En el mateix text, afegeix que el judici haurà de demostrar «si les acusacions continuades, les mentides, les injúries i les calúmnies són certes o són producte de la crueltat dels qui, per mantenir-se a la cadira i omplir les arques de la seva vanitat i luxúria, utilitzen units amb acarnissament i canibalisme totes les arts dels seus avantpassats, que van ser amos de la seva santa Inquisició».

Al document de la seva dimissió, Rabasco defensa la seva actuació en els vint anys que ha format part de l'Ajuntament de Llucmajor: «Si bé no haurà estat la més apropiada per a cert sector de clars efectes racistes i xenòfobs, sí ha estat la més honesta que se li pot demanar a un representant del poble, l'única riquesa del qual és la mateixa pobresa amb què va començar el seu periple representatiu».L'Ajuntament de Llucmajor ha de remetre ara a la Junta Electoral la dimissió de Joaquín Rabasco, per tal que aquest òrgan pugui habilitar al número dos d'ASI, Guillermo Roig Mascaró, com a nou regidor del Consistori llucmajorer. Aquest càrrec ja ho va ocupar Roig durant el darrer mandat municipal.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris