algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Cabrer deixà a Ports un deute de 41 milions i esgotà el pressupost

El conseller Grimalt li retreu ser «una màquina de gastar amb alegria»

El conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt, revelà ahir en el Parlament que l'anterior responsable d'Obres Públiques del Govern, Mabel Cabrer, deixà un deute de més de 41'5 milions d'euros a l'empresa pública Ports de les Illes Balears. A més d'això, denuncià que el pressupost de l'ens per a 2007 es gastà en la seva totalitat durant els primers cinc mesos de l'any, abans de les eleccions, i que això farà que es tanqui l'exercici amb un dèficit d'almanco tres milions, «fent equilibris», assegurà.

En resposta a una pregunta «a mida» feta pel grup socialista, Grimalt va ser especialment crític amb el fet que tot el deute contret amb Ports (competent en les infraestructures que no són d'interès general) s'hagi generat durant la legislatura passada, des de l'any 2004, encara que no es començarà a amortitzar fins l'any que ve. «Vostè passarà a la història com una de les màquines de gastar amb més alegria», retragué el titular de Medi Ambient a Cabrer.

Segons explicà Grimalt, el deute generat per mitjà d'aquesta empresa pública provocarà que a partir de l'any 2008 s'hagi de fer front per aquest concepte a 625.000 euros, en una partida creixent fins el 2011, amb 3'4 milions. Només d'interessos, en el proper exercici es pagaran 1'5 milions, i 1'7 l'any següent.Després de la seva intervenció en el ple del Parlament, el conseller explicà als passadissos de la Cambra que fins ara no s'ha detectat que existeixi cap despesa injustificada o que no s'ajusti a la corresponent partida pressupostària, si bé el seu departament no descarta encarregar una auditoria tècnica per analitzar l'origen del gran deute generat.

L'exconsellera Mabel Cabrer demanà per intervenir en el ple per al·lusions, però la presidenta de la Cambra, Maria Antònia Munar, li ho impedí. Ja als passadissos, assegurà que el «gruix» del deute, «un 90%», és per afrontar el projecte de construcció del dic de Ciutadella, encara que que aquesta obra no s'ha licitat fins enguany. Cabrer acusà per això Miquel Àngel Grimalt, d'Unió Mallorquina, «d'un acte de covardia» en la seva intervenció» i d'«haver demostrat que és un conseller que només pensa en l'illa de Mallorca i no en les altres».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris