algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Entesa impulsa un front nacionalista a les generals que pot trencar el Bloc

Esquerra treballa en aquesta línia i una part del PSM ho veu bé

Entesa per Mallorca, la formació política creada fa un any pels renovadors del PSM, llençà ahir una proposta amb vista a les properes generals: la creació d'una àmplia coalició nacionalista que inclogui UM, el PSM i Esquerra Republicana, però no Esquerra Unida-Els Verds. Si es fa, no només seria la primera vegada que es crea una coalició nacionalista a les generals sinó que es trencaria la dinàmica de consolidació del Bloc, la coalició que a Mallorca i a Palma agrupa PSM, EU-EV i Esquerra. Algunes de les formacions que integren el Bloc, com Esquerra, ja treballen en aquesta direcció i part del PSM també n'és partidari. De fet, aquest partit ha convocat una convenció amb les formacions homòlogues de Menorca i Eivissa per al proper dia 27 on es debatrà la qüestió.

El seu secretari general, Biel Barceló, admeté ahir que ja s'ha concretat una reunió amb Entesa i recordà que l'acord amb EU-EV i Esquerra pel Bloc es limitava a l'àmbit de Mallorca per a les passades autonòmiques i insulars i al de Palma, Inca i alguna població més per a les passades municipals. UM també seria partidari d'aquesta coalició si s'hi pogués sentir còmode. El seu portaveu parlamentari, Tomeu Vicens, recordà que el seu partit ja l'ha proposat en les dues eleccions generals anteriors i ara, segons ell, la situació és més «fàcil» perquè «en les darreres autonòmiques UM fou l'únic partit nacionalista que es presentà».

La proposta d'Entesa, que aquest cap de setmana hauran de ratificar els seus militants en el segon congrés, passa perquè la coalició nacionalista inclogui a forces d'aquesta ideologia de Menorca i de les Pitiüsses i partits locals. Seria, per tant, d'àmbit balear i estaria encapçalada per algú de consens, que representàs la transversalitat del nacionalisme.Així ho exposà ahir el president d'Entesa, Biel Huguet, que comparegué amb el secretari general, Jaume Sansó, i el secretari d'organització, Francesc Garcies, per avançar les línies del segon congrés, que tindrà per lema «Amb Mallorca, amb Entesa». Si bé no és segur que Huguet continuï de president si que se sap que l'exbatle d'Artà, Monserrat Santandreu, serà el vicepresident i l'exregidora del PSM de Palma, Maria Costa, i l'exconsellera insular del PSM, Bàrbara Bujosa, entraran a l'executiva.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris