nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

El PSIB acusa el PP de manipulació política de les inversions de l'Estat

El Parlament rebutjà reclamar a Madrid 600 milions per l'any 2008

El diputat del PSIB, Joan Boned, acusà el PP de fer una «clara manipulació política» de les xifres d'inversió estatal que correspondrien a Balears en els propers anys segons l'estipulat a l'Estatut. En aquest sentit, els socialistes rebutjaren juntament amb el PSM-Els Verds, UM i Eivissa pel Canvi la proposició no de llei presentada pels populars en què reclamaven una partida de 600 milions d'euros en els pressuposts generals de l'Estat de 2008 per a Balears, en lloc dels 300 compromesos. Els partits ara en el Govern coincidiren en assenyalar el dèficit històric de les Illes en matèria d'inversions estatals i la necessitat de canviar el model de finançament. Tot i així, asseguraren que els 2.800 milions d'euros en set anys que rebrà l'arxipèlag compleixen amb amb el redactat de l'Estatut.

Pel contrari, el diputat del PP, Santiago Tadeo, defensà que perquè hi hagués un compliment estricte de l'Estatut s'haurien d'invertir a Balears 600 milions d'euros.Una quantitat inferior suposa incomplir «l'esperit» de la disposició transitòria novena de l'Estatut que fixa que la inversió a Balears no podrà ser inferior a la mitjana homogeneïtzadadel conjunt de les comunitats espanyoles de règim comú, mentre no es modifiqui el Règim Especial de Balears (REB).

Segons els càlculs del PP aquesta mitjana serà de 600 milions pel 2008. Boned assenyalà que la proposició no de llei presentada pels populars en la seva exposició de motius parla de «l'obligació d'inversió per part de l'Estat de 2.500 milions d'euros fins que no es modifiqui el REB». En aquest sentit, posà en dubte la coherència i les dades que presenta el PP ja que tenint en compte aquesta xifra «les partides anuals haurien de ser de 357 milions i no de 600 com reclamen». Per altra banda, el diputat del PSM, Biel Barceló, destacà la importància de que els populars «hagin reconegut» el dèficit en educació i sanitat, «unes transferències de les quals el PP s'encarregà».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris