nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
11°

L'Ajuntament assumirà els danys causats pels arbres en la tempesta

Cort estudiarà la fórmula si l'Estat i les assegurances no responen

L'Ajuntament de Palma podria assumir els danys ocasionats pels arbres caiguts damunt els vehicles durant el temporal del passat 4 d'octubre, si l'assegurança del cotxe o l'Estat no se'n responsabilitzen. No obstant això, fonts municipals assenyalaren que en aquest cas s'estudiaria cada situació concreta. El Consistori precisa que no és el responsable directe d'aquesta classe de desperfectes, encara que els arbres ubicats als carrers siguin de propietat municipal.

Per tot plegat, Cort insta els ciutadans afectats a reclamar pels deterioraments a la seva companyia particular, sempre que l'assegurança cobreixi els danys superiors a tercers. En cas de no ser així, el ciutadà pot recórrer al fons comú del consorci d'assegurances.En cas de no quedar cobert, el ciutadà pot presentar la sol·licitud d'ajuts estatals a la Delegació de Govern, en la categoria d'assistència per béns i estris.

L'Ajuntament assessora per mitjà del telèfon d'informació municipal 010 dels documents que s'han d'aportar i recorda la idoneïtat de guardar les factures i les fotos que reflecteixin els desperfectes ocasionats pel temporal. A més, facilita els certificats exigits per l'Estat per acollir-se a les ajudes.La darrera possibilitat, si la resta no funciona, seria presentar la reclamació patrimonial directament a l'Ajuntament. Tanmateix, el Consistori insisteix que els serveis jurídics municipals mirarien, «independentment», cas per cas.

Així mateix, el Consistori recorda que ha començat a enviar cartes als particulars perjudicats pels desperfectes que el temporal huracanat ocasionà als cementeris municipals. En les missives, la institució posa a disposició dels afectats l'empresa funerària, «però previ pagament».Així mateix, la Sala demanarà ajudes estatals per a aquest tipus de desperfectes. En cas de ser concedides, estudiaria «la possibilitat de repartir-les de manera proporcional». Tanmateix, Cort considera «poc probable» que els ciutadans rebin ajuts estatals si formulen aquest tipus de demanda de manera individual. Segons concreta, «el Govern central preveu destinar-les a habitatges i estris de primera necessitat».El Consistori insisteix que treballa per reparar els desperfectes abans del pròxim 1 de novembre, festa de Tots Sants.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris