nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Cent dies entre Son Real i la pujada dels fems

Armengol ha protagonitzat la primera decisió proteccionista però ha incomplit un compromís

Francina Armengol, la presidenta inesperada, es pot penjar l'única medalla proteccionista del pacte al cap de cent dies com a presidenta del Consell: la protecció de Son Real. Però ja es pot trobar al seu expedient el primer compromís incomplit: l'increment de la taxa de fems. Els cent dies d'Armengol al capdavant del Consell han permès visualitzar un pacte més cohesionat que el del Govern i, si es vol, més escorat cap a l'esquerra. També ha mostrat una presidenta que assumia el paper de líder dels socialistes de Mallorca i pressionava, fins al darrer moment, al president i company Antich perque l'hospital no es fes a Son Espases. El Consell manté encara aturades les obres a la meitat de la finca a l'espera de prospeccions arqueològiques.

Al marge de Son Espases, l'equip insular ha protagonitzat l'única decisió clarament proteccionista del pacte: l'aturada del projecte urbanitzador de Son Real â"a Santa Margalidaâ" on es preveia fer un camp de golf amb oferta complementària. En canvi, les modificacions anunciades al Pla Territorial no s'han concretat, però ja s'ha anunciat que no seran de gran abast.També ha estat Armengol, i no Antich, qui ha estampat la seva firma sobre un dels convenis més importants per Mallorca, el de carreteres, que suposarà una inversió del Ministeri de Foment de 389'7 milions d'euros els propers deu anys.

Igual que li ha passat a Antich, Armengol ha hagut de fer front a una situació financera complicada que ha condicionat les actuacions de la institució.Però en cent dies també s'han pogut veure incompliments. La presidenta assegurà en el seu discurs de presa de possessió que treballaria per rebaixar la taxa dels fems. En el primer ple ordinari va haver d'incrementar-la un 26%.La pujada dels fems i la decisió de construir l'hospital a Son Espases, que Armengol rebutjava, han entretingut el PP, que també ha centrat la seva oposició en fiscalitzar la política de subvencions conduïda per UM la passada legislatura, quan manaven plegats. Ahir, a l'Assemblea de Batles i Batlesses, Armengol celebrà els cent dies amb una promesa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris