lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
12°

UM demana que Cort gestioni entre un 25 i un 33 per cent de l'aeroport

Miquel Nadal defensà un model de cogestió per a Son Sant Joan

El portaveu d'Unió Mallorquina a l'Ajuntament de Palma, Miquel Nadal, presentà ahir un model de cogestió aeroportuària en el qual demana que Cort tingui entre un 25 i un 33 per cent de participació a Son Sant Joan. Segons Nadal, el seu model no pretén crear un ens públic semblant a AENA, sinó que cada aeroport es gestioni individualment i per això considerà «importantíssima» la participació dels ajuntaments dels municipis.

Així ho afirmà el portaveu dels nacionalistes a la roda de premsa de presentació de la seva proposta, qui es basa en tres eixos: la individualització, l'eficàcia i la liberalització en la gestió. Nadal recordà que la cogestió dels aeroports és un assumpte que preveu l'Estatut balear i que durant la passada legislatura es creà una taula de treball per estudiar-ho que ara, afirmà, «està aturada».«És important que es doni un nou impuls a aquest tema», apuntà el portaveu d'UM, per la qual cosa va explicar que el seu grup municipal comunicarà la seva proposta a la resta de partits i al Govern autonòmic i insular.

A l'apartat de gestió individualitzada, Nadal va assegurar que la seva intenció és que es crei un consell d'administració dels aeroports insulars en el qual participen l'Estat, el Govern balear, el Consell insular corresponent i l'ajuntament del municipi on es trobi l'aeroport en qüestió.En el cas de Son Sant Joan, Nadal afirmà que l'Ajuntament de Palma hauria de tenir entre un 25 i un 33 per cent de participació en el seu consell d'administració.

Entre algunes de les iniciatives per aconseguir una gestió més eficaç, Nadal explicà que es podrien modificar les taxes aeroportuàries en funció de l'època i rebaixar-les en temporada baixa per aconseguir una major desestacionalizatció. Una altra proposta fou la d'augmentar aquestes mateixes taxes en horari nocturn per no molestar els veïns pròxims als aeroports.Nadal també es referí a la liberalització de la gestió a l'aeroport de Palma, un dels que té més beneficis de l'Estat i remarcà que la gestió conjunta garantiria més transparència.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris