muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
16°

La Darrera Fira congrega milers de visitants

N.L. Llucmajor.
Ahir es va celebrar a Llucmajor la tradicional Darrera Fira, una cita que va congregar milers de visitants que gaudiren de l'ampli ventall d'activitats previstes en el programa d'enguany.

Sobre les 11.00 hores es va efectuar la recepció d'autoritats a l'ajuntament i la comitiva va començar la visita al passeig de Jaume III, on estava ubicada la XXVIII Mostra Llucmajorera.

Entre els assistents es trobava la presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol; la consellera insular de Cultura i Patrimoni, la llucmajorera Joana Lluïsa Mascaró; Vicenç Thomàs, conseller de Salut del Govern, i Mabel Cabrer, entre d'altres. Les autoritats varen ser rebudes pel batle, Lluc Thomàs, i recorregueren el recinte firal, que gairebé envaïa el centre de la ciutat.

El públic assistent va poder gaudir d'una gran diversitat d'exposicions d'animals, com la canina o la de someres i ases. També va congregar nombrosos tafaners l'exposició de maquinària agrícola i la de vehicles. D'aquesta darrera destacà la mostra de cotxes antics, organitzada per l'Associació del Pistó.

Al recinte firal, va suscitar un interès especial la X Mostra i concurs morfològic d'ovella de raça mallorquina blanca, duita a terme per l'Associació de ramaders d'ovella de raça mallorquina blanca.

A més d'altres mostres com la de ca rater o de ca eivissenc, enguany es va poder gaudir de la IV Fira d'Agricultura Ecològica a Mallorca al pati del col·legi Jaume III. Alfons Cortés, tècnic del Consell d'Agricultura Ecològica, va explicar que l'objectiu de la seva presència era informar els agricultors d'aquest tipus d'agricultura i potenciar el consum de productes ecològics. Per això, les persones que s'acostaren al recinte habilitat per a la mostra d'agricultura ecològica pogueren degustar durant tota la jornada productes ecològics de qualitat, gràcies a la col·laboració de l'empresa Semilla. D'altra banda, els carrers de Llucmajor van oferir una àmplia gamma de productes a les diverses parades. Tampoc no va faltar l'oferta cultural, amb exposicions artístiques i fotogràfiques.

Així mateix hi prengué part la banda de música de Llucmajor, com també els gegants en Miquel i na Càndida, que acompanyats dels Xeremiers de sa Marina, van posar la música i el color a aquesta darrera fira. El bon temps va afavorir que fos un èxit.

Avui, la festa continua i tindrà lloc el firó, que oferirà un taller de bonsais i un concert d'orgue que acollirà l'església de Sant Miquel.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris