muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

El primer semestre de 2007 s'han adoptat 27 nins estrangers a l'Illa

En el transcurs dels primers sis mesos de 2007 han arribat a Mallorca 27 nins després que les seves famílies finalitzassin un llarg procés d'adopció.

D'aquests, la majoria, és a dir 12 infants, provenen de la Federació Russa i 7 de la Xina, tot i que en l'actualitat els processos d'adopció en aquests països s'allarga molt a causa d'un fort increment en els tràmits administratius imposats per aquests estats.

També arribaren a Mallorca amb les seves noves famílies 3 infants d'Etiòpia, 2 de l'Índia, 1 del Nepal, 1 del Salvador i un altre d'Ucraïna.
Pel que fa a les sol·licituds d'adopció internacional, en aquest període de temps se n'han registrades 76. D'altra banda, un total de 71 famílies han obtingut el certificat d'idoneïtat en aquests primers mesos de l'any.

Durant aquest mateix període de temps, un total de 25 menors han passat d'estar sota la tutela de l'Administració a l'adopció. Aquesta xifra suposa un augment considerable de les adopcions d'àmbit estatal, ja que en tot l'any 2006 foren 24 les que es dugueren a terme.

A més, en aquest primer semestre s'han efectuat 52 sol·licituds d'aquests tipus d'adopcions. La majoria corresponen a infants de menys d'un any (11), seguides dels menors de 7 anys (8) i onze infants que tenien entre 8 i 10 anys.

Una de les principals diferències entre les adopcions estatals i les internacionals és que en el cas de les primeres els pares passen a formar part d'un banc de famílies en el qual es mantenen fins que es trobi un nin que s'ajusti a les característiques que ells sol·liciten i que la família sigui considerada com la més adient per al menor pels tècnics de s'Institut. D'aquesta manera, el termini d'espera dels pares pot ser més llarg.

Idoneïtat  

Aquest fet també afecta el lliurament del certificat d'idoneïtat, ja que es lliura als pares un cop que se'ls ha assignat un menor i no abans, per evitar que s'hagi de repetir el procés de formació i els informes que ja s'han superat. Per aquest motiu, l'estadística dels certificats d'idoneïtat només s'aplica en el cas de les adopcions internacionals, perquè sense aquesta acreditació no es poden començar els tràmits dels expedients d'adopció.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris